15 medailles voor DGC op FK toestel

Op de snikhete zaterdag 29 juni waren in sportcentrum Drachten de Friese toestelkampioenschappen. Voor deze laatste seizoenswedstrijd waren veel dames van DGC geplaatst.

Meteen in de eerste ronde werden er al prijzen gewonnen door meiden uit Drachten:

Yael van der Veen won 2 x brons, op balk en vloer. Bij de balk stond Amber Bargerbos naast haar. Ze waren gedeeld 3de. Thirza Miedema kon het in deze grote categorie helaas net niet bolwerken. Daniëlle Brouwer verraste zichzelf met een gouden plak op balk. Estrella Veenstra behaalde brons bij sprong. Yentl Koops mocht 3x naar het podium. Ze werd 3de op brug, 2de op sprong en 1ste op vloer. Silke Hylkema kon in haar eerste turnseizoen in een sterke categorie nog geen medaille veroveren.

Ook in de tweede ronde werden er vele prijzen gepakt. In de categorie jeugd F mocht Merel de Vries 3 keer het podium beklimmen. Ze werd 2de op de balk en 2de op de vloer. Goud won ze op de sprong. Marije van Manen en Inge Jeeninga mochten beide voor 2 keer een zilveren medaille plaatsnemen op het podium, Marije voor brug en balk en Inge voor sprong en vloer. Sanne Bijma en Dyonne van de Kuijt vielen in deze categorie deze keer helaas buiten de prijzen. In de categorie senior E mochten 4 dames meestrijden om de prijzen. Aurelia Schiphof verraste op de sprong met een zilveren medaille. Vera Smit eindigde met een minimaal verschil van 0,05 net naast de hoogste tree van het podium maar mocht wel een zilveren medaille in ontvangst nemen. Calla Oost en Sarah Veenstra konden deze keer in deze sterke categorie geen medaille veroveren.

In categorie senior D deden er nog 2 turnsters van DGC mee. Voor Saliha Zbir was de concurrentie deze keer te sterk om een medaille op te eisen. Sari Meulman mocht uiteindelijk een bronzen medaille in ontvangst nemen op het onderdeel sprong. Iets wat in deze sterke categorie erg knap is.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *