27 bekers mee naar Drachten!

Jump jump jump!

Dat was het thema afgelopen zaterdag, 3 november 2018, in Nieuwehorne. DGC deed namelijk mee aan de regionale springwedstrijden in 2 verschillende niveaus.
Kinderen konden deelnemen in het D of het E-niveau. Maar liefst 104 deelnemers van de turnclub uit Drachten deden mee aan deze wedstrijd. Een team bestaat uit 6-9 spring(st)ers en de trainer kan de teams inschrijven voor 4 verschillende toestellen.
De kinderen hebben in de trainingen weken, zo niet, máánden geoefend voor deze wedstrijd. Een enkeling kon de zenuwen niet in bedwang houden, waardoor ze al om 5.00 naast het bed van papa en mama stond, en een ander kon door de zenuwen sommige oefeningen niet maken zoals ze wilde. Maar het overgrote deel van de deelnemers hebben laten zien wat ze kunnen en soms was dat zelfs genoeg voor een podiumplek.
Er werden op deze wedstrijden per toestel bekers uitgedeeld aan de teams met de hoogste scores per niveau.
DGC ging met maar liefst 27(!!) bekers naar huis.
De volgende bekers werden gewonnen op deze wedstrijd:

Lange mat: 2x brons, 2x zilver, 3x goud
Plank kast: 1x goud
Plankoline kast: 1x zilver, 1x brons 2x goud
Trampoline: 2x brons, 3x zilver 3x goud
Trampoline kast: 1x brons, 3x goud
Trampoline pegasus: 1x brons, 2x goud

Er gingen natuurlijk ook kinderen zónder een beker naar huis, maar we hebben de hele dag ontzettend veel mooie oefeningen gezien, en we moeten trots zijn op een vereniging die zich met zo ontzettend veel teams heeft laten zien op de springwedstrijden in Nieuwehorne. En meedoen blijft altijd belangrijker dan winnen

álle 80!! foto’s zijn te bekijken via de deze link:

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *