3 medailles voor DGC

DGC was groots aanwezig op eerste plaatsing WG 2 in Ureterp.

Op zaterdag 8 februari was DGC met bijna 30 kinderen één van de grootste deelnemers aan de wedstrijd in Ureterp. Voor veel meisjes, van 7-8 jaar was het de eerste echte turnwedstrijd. Turnen op de toestellen sprong, brug balk en vloer is weer een stapje hoger dan de funwedstrijden die voor de recreatie gehouden worden.

Omdat het voor vele kinderen de eerste officiële wedstrijd was, waren de zenuwen vandaag ruimschooots aanwezig en werden niet alle oefeningen altijd even nauwkeurig uitgevoerd. Er waren grote groepen deelnemers en DGC wist hier vandaag twee medailles te behalen.

Voor Esmé Doutzen Dijk (instap D4) was er een prachtige bronzen plak. Haar teamgenootje Lauren Rozenberg, die meedeed in het niveau pre-instap D2, mocht één trede hoger op het podium plaatsnemen. Zij werd tweede.

Een aantal meiden is zeker nog in de race voor een ticket voor het FK, want de punten van de tweede wedstrijd worden bij deze opgeteld en aan de hand van die uitslagen bekijkt de commissie wie mee mag doen aan het FK. Op naar 14 maart in Wolvega.

En op hetzelfde moment turnde Duncan Peuchen zijn plaatsingswedstrijd in Joure. Hij wist daar maar liefst de gouden plak mee naar huis te nemen.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *