Ivye, Merel en Vera

4 Medailles op NK springen AHOY

Op zaterdag 23 juni werd in Ahoy het evenement Dutch Gymnastics gehouden. Tussen alle toppers zoals Epke Zonderland en Sanne Wevers was ook DGC uit Drachten aanwezig met dames in de categorie jeugd, junior en senior op het B-niveau.

Met 14 individuele deelnemers gingen de trainers vroeg in de ochtend met de meiden en supporters  richting Rotterdam.

Voor de jongste deelnemers in de categorie jeugd B stond de trampoline als eerste op het programma. Ontzettend zenuwachtig betraden de dames de wedstrijdvloer. Na het harde trainen van afgelopen weken moesten ze na een tweetal oefensprongen de jury perfecte salto’s tonen. Helaas waren de salto’s niet hoog genoeg voor een medaille voor één van de dames.

De junioren startten op de pegasus. Bij dit toestel let de jury heel erg op een juiste handplaatsing bij de steunfases. Ook hier is 2 minuten inspringen toegestaan. Alle dames laten hier 3 verschillende sprongen aan de jury zien.
Vera deed dit zelfs zó goed dat dit werd beloond met een zilveren medaille!

De dames Senioren hadden in een andere baan ook de taak de sprongen over de pegasus zo netjes mogelijk uit te voeren. Helaas geen podiumplaatsen voor de senioren vandaag maar toch op pegasus een 9de plaats voor Sari Meulman en 13de plaats voor Calla Oost in een deelnemersveld van meer dan 50 dames.

Alle meiden  van DGC waren vandaag ingeschreven op  3 toestellen; minitramp valmat, minitramp pegasus en airtack.

Op die laatste, de airtrack, waren er nog grote successen voor Ivye Ovbiagbonhia en Merel de Vries. Zij werden tweede en eerste. Merel werd dus Nederlands Kampioen op dit toestel! Daisy Han van der Spoel werd nét vierde op zowel airtrack als minitramp valmat.
Op airtrack werd Zoë Dijkhof 9de, Marit Blom 6de en Mare Hager 7de.

Voor Vera Smit werd de dag compleet met zelfs nog een zilveren medaille, ook op het toestel airtrack. Saliha Zbir, die met blessures kampt, werd knap vierde.

Na een enerverende, lange dag, waarbij ook nog even naar het topturnen is gekeken, kunnen alle dames tevreden terugkijken op hun wedstrijd. Misschien zonder medaille, maar persoonlijke overwinningen zijn soms nog belangrijker dan medailles.

 

 

 

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *