4 Medailles voor DGC op FK WG 4

Op zaterdag 15 juni ’19 deed turnvereniging DGC uit Drachten mee aan het Fries Kampioenschap turnen voor de meisjes in wedstrijdgroep 4.

Met maar liefst 10 deelnemers was DGC sterk vertegenwoordigd op deze wedstrijd. Je kon alleen meedoen als je bij de twee voorrondes  voldoende punten had gescoord.

Voor Yael van der Veen, Amber Bargerbos en Thirza Miedema was dit het geval in de categorie jeugd H. Alle dames deden vandaag mee op 4 toestellen, sprong brug, balk en vloer, met elk zijn eigen favoriet. Helaas voor de dames in jeugd H werden er ditmaal niet voldoende punten gescoord voor een podium.

Ook Marit Blom had zich geplaatst. Met een sterke start op sprong en een zuivere oefening op brug, werden de zenuwen toch iets teveel op balk en wist ze na de halve pirouette de balans niet te behouden en moest ze opnieuw op de balk klimmen na en val. Op vloer maakte ze de oefening in rap tempo af, wat haar niet genoeg punten opleverde.

Na deze ronde was het de beurt aan Estrella Veenstra, Silke Hylkema, Daisy Jan Han van der Spoel en Dian van Kuijk. De eerste twee in niveau jeugd G. In dit niveau mag je je eigen oefeningen samenstellen aan de hand van een aantal eisen. Zo kun je de elementen turnen die je het lekkerste liggen op alle vier de toestellen. Het lukte Estrella en Silke niet een medaille te veroveren.

Bij de dames in het jeugd 1 D1 niveau was er wel succes. Dian en Daisy zijn aan elkaar gewaagd en turnden tijdens deze wedstrijd samen in de groep. Ze wisten dat de concurrentie sterk is en zetten beiden hun beste beentje voor. Voor Dian startte de wedstrijd op het voor beiden gevreesde toestel balk. Een persoonlijke overwinning op dit toestel was er voor beide dames, want het boogje achterover deden ze beiden op dit FK op de tien centimeter smalle balk en dat resulteerde in een tweede score voor Dian, maar op sprong was Daisy sterker. Ze scoorde hier de hoogste score van alle D1-deelnemers.

Op de vloer behaalde Dian de eerste plek met weer iets meer punten en kwam daarmee in het eindklassement nét iets hoger uit dan Daisy. Met slechts 0.45 verschil werden Dian en Daisy resp. 2e en 3e in hun niveau een vet knappe prestatie van deze twee meiden.

Als laatste Yentl Koops en Danielle Brouwer. Beiden Junior G. de Afgelopen weken hebben beide dames hard getraind en ze hadden zin in dit kampioenschap. Ze zaten samen in de groep en coachten elkaar voor en tijdens de wedstrijd. Beide dames gingen met hele verschillende posities het FK in. Yentl 2x op het podium, voelde de druk van de ‘verwachtingen’, Danielle, die de eerste wedstrijd niet in de prijzen zat ging dit FK in met het gevoel, meedoen is belangrijker dan winnen.

Bij de start van de wedstrijd was de spanning om te snijden. Na de vloeroefeningen, die overigens exact dezelfde score, én ook nog eens de hoogste score kregen, was de druk van de ketel en sprongen de dames beiden bijna perfecte overslagen over  de pegasus. Brug is bij Yentl wel een favoriet toestel. Dit was ook in de score terug te zien, weer een nummer 1 notering op dit toestel voor Yentl.

Als laatste de balk. Beide dames wisten hun complete oefening op de balk te draaien, maar beiden niet geheel foutloos.  En een kans op een medaille leek verkeken.

Toen tijdens de prijsuitreiking bleek dat Daniëlle op nummer drie mocht staan en Yentl op nummer twee waren de trainers door het dolle heen en de meegekomen familie uitzinnig!

Het was een prachtige dag met een lach en een traan, maar deze dames hebben wel mooi allemaal op het FK gestaan!

Proficiat met jullie resultaten dames!

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *