6 Podiumplekken op het FK ABC groepsspringen in Dokkum

Afgelopen zaterdag deden er 4 teams van DGC mee aan het FK groepspringen ABC niveau in Dokkum. In de categorie jeugd C deed er 1 team mee wat dit jaar voor het eerst op dit niveau uitkwam. Helaas was het beste uit zichzelf halen dit keer nog niet genoeg voor een podiumplek. Maar in een sterk deelnemersveld was dat zeker geen slechte prestatie. Ze gaan dan ook zeker een nieuwe poging doen op het NK in juni.

In de categorie junioren C deden 2 teams mee. Beide hard getraind om er te staan. Het leverde DGC 2 twee keer een derde plek op: Op AirTrack en op minitrampoline tafel werden er een uitstekende serie neergezet wat dan ook de podiumplekken opleverde. Beide teams debuteerden in de juniorencategorie en lieten zien dat ze de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet kunnen zien.

De senioren deden op C niveau op 3 toestellen mee, AirTrack, minitrampoline tafel en minitrampoline valmat. Een goede serie op tafel werd beloond met een derde plek. Op minitrampoline valmat werd de ploeg heel knap tweede. Fries kampioen werden ze op Airtrack. De ploeg kreeg veel complimenten over de wijze waarop gesprongen werd. Echt verdiend dus!

Ook deden de senioren op B-niveau (voor het eerst) mee op minitrampoline springtoestel (pegasus). Ook op dit niveau wisten ze een podiumplek te veroveren. Na een goede oefening mochten ze aan het eind van de middag plaatsnemen op de derde plek.

Al met al een zeer geslaagde dag die zeker een vervolg gaat krijgen op het NK op 8 juni in Bergen op Zoom.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *