De technische leiding (de trainers) verzorgt de trainingen. De trainers zijn voldoende gekwalificeerd zijn volgens de normen van het KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). De technische leiding is lid van de commissie Technische Leiding. Daarnaast hebben al onze trainers een geldig EHBO-diploma, bijvoorbeeld EHBO bij sportongevallen.

De technische leiding kan worden geholpen door vrijwilligers. Vereisten: inzet en enthousiasme.
De vrijwilligers worden in de gelegenheid gesteld om een cursus te volgen op kosten van de vereniging.

Hieronder stellen de trainers zich voor.

Aukje Salters

Aukje Salters

Trainer

Mijn naam is Aukje Salters, getrouwd met Hans en moeder van Linda en Wesley. Ik verzorg een deel van de selectielessen bij DGC sinds 2012 en sinds eind 2017 de lessen aan de springgroepen op woensdag en de peutergym op maandag en peuter-, kleuter en recreatiegym op vrijdag. Naast DGC ben ik ook nog trainer bij een ander club. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Naast de lessen die er gegeven moeten worden ben je als trainer veel bezig met voorbereiden en uitzoeken van leerlijnen binnen het turnen. In de wintermaanden zoek ik met mijn gezin graag de sneeuw op en in de zomer gaan we er met de caravan op uit.

Baukje Tuinstra

Baukje Tuinstra

Trainer

Ik ben Baukje Tuinstra, 52 lentes jong. Getrouwd met Goos en samen hebben we 2 prachtige dochters die inmiddels het huis uit zijn. Al meer dan 20 jaar geef ik bij DGC Aerobics aan een leuke gezellige groep vrouwen op dinsdagavond van 19.00-20.00. Ook geef ik bij verschillende andere bedrijven ouderengym, therapiezwemmen en zwemles. Verder ben ik heel creatief en hou ik van lezen en sudoku. In de vakanties en vele weekenden ben ik te vinden op Terschelling waar we een stacaravan hebben.

Hiddo Huitema

Hiddo Huitema

Trainer

Hallo, ik ben Hiddo Huitema en sinds 2009 actief als trainer bij DGC. Ik train de heren van DGC. Ik heb in 2012 de opleiding Sport Gezondheid en Management afgerond en volg momenteel de opleiding tot docent basisonderwijs aan de Pabo in Leeuwarden. Op de maandag- en woensdagavond ben ik steevast te vinden in gymzaal de Bûtewacht waar ik de jongens de techniek van het herenturnen bijbreng. Zou je het leuk vinden om een keer een training mee te komen doen, de deur staat altijd open!

Janina Geertsma

Janina Geertsma

Trainer

Mijn naam is Janina Geertsma, ik ben opgegroeid in Holwerd en woon nu met Rutmer en dochter en zoon in Nij Beets. Na het voltooien van de ALO in Groningen in 1992, ben ik bij (de voorloper van) DGC begonnen. Gymnastiek, turnen, diverse damesgroepen, van peuter tot 80-plusser: in alle disciplines heb ik lesgegeven. Nu geef ik met veel plezier nog een dames- en herengroep les op de woensdagavond. De damesgroep heb ik voor het 25ste jaar, dus we hebben al veel lief en leed gedeeld. De herengroep traint een jaar of 13 bij mij. Alles wat met bewegen en sport te maken heeft is tevens mijn grote hobby. Daarnaast werk ik vier dagen in de week als docent Sport & Bewegen op het Drachtster Lyceum en heb ik nog wat vrijwilligersfuncties.

Jitske Brouwer - Mulder

Jitske Brouwer - Mulder

Trainer

Ik ben Jitske Brouwer-Mulder en ben nu een aantal jaren werkzaam als trainster bij de recreatiegroepen op de dinsdagmiddag. Ik ben getrouwd, heb twee schatten van kinderen en een hond, Benji. Als kleuter stond ik al meer op mijn handen dan op mijn voeten en daarom hebben mijn ouders mij al vrij snel op gym gedaan, waarna al snel de turnselectie volgde. Ik ben ruim 20 jaar zelf actief geweest in de turnsport en ben meerdere malen Fries kampioen geworden. Op dit moment geef ik naast de lessen bij DGC nog les bij de gymvereniging in Oldeboorn waar ik voornamelijk de selectiegroepen begeleid en train. Naast mijn werk in de gym/turnwereld ben ik vrijwilligster in het ziekenhuis Nij Smellinghe. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan familie en vrienden: Ik ben een levensgenieter!

Thomas Wiebe Swart

Thomas Wiebe Swart

Trainer

Ik ben Thomas Wiebe Swart, getrouwd met Carla en samen hebben we twee zoons, Syger en Jelle. Ook zij zijn regelmatig bij mij in de les te vinden als hulp of gewoon om mee te doen bij een activiteit. Sinds 2006 ben ik bekend bij DGC als ‘meester Thomas’ en ik doe dit altijd met heel veel plezier. Bij DGC geef ik binnen het turnen aan alle categorieën les. Je kan mij dus vinden bij de recreanten, de talentgroep en bij de selecties. Op elk niveau is het mijn streven om de kinderen beter te maken, maar vooral om ze plezier te laten hebben in het turnen. Thuis ben ik de huisvader, en als ik tijd heb kun je mij vinden in mijn groentetuin of in de keuken waar ik probeer wat de kokkerellen.