Bekers tijdens FK Groepsspringen D-niveau 17-11-2018

Weer bekers mee naar Drachten vanuit Nieuwehorne.

Turnvereniging DGC uit Drachten deed zaterdag 17 november aan de Friese kampioenschappen groepsspringen in Nieuwehorne mee. Alleen groepen die op de voorrondes voldoende punten hadden gehaald, mochten meedoen aan deze FK. Dus meedoen was al een hele prestatie!

DGC was met 5 teams vertegenwoordigd. 4 Damesteams en 1 jongensteams.

De jongens jeugd D van DGC  deden mee met alle 4 de toestellen. Lange mat, plankoline kast, trampoline kast en trampoline valmat. Meester Hiddo had de jongens goede instructies meegegeven, maar was zelf helaas afwezig i.v.m. zijn werk. De jongens werden deze dag door juf Aukje begeleid, die door meester Hiddo goede instructies had gekregen. De jongens lieten zich van hun beste kant zien en scoorden hoge punten. Voor de lange mat en de minitrampoline kast werden de oefeningen met goud bekroond, op de overige toestellen werden de jongens tweede.

De meiden van DGC waren verdeeld over 4 teams. In de jeugd stonden we met twee teams op de vloer. Team A en team T. Met de letters werden de trainers aangeduid. Beide teams hadden zich op 3 toestellen geplaatst voor dit FK.  Team T presteerde het beste goed. Er was te zien dat de dames  hard geoefend hadden voor dit FK, maar helaas zaten er geen podiumplaatsen in voor deze groep vandaag.

De dames van jeugd A mochten 1 x naar het podium komen. Ze hebben een tweede plaats behaald op het toestel trampoline kast. Bij alle toestellen zaten er hier en daar wat kleine foutjes in, dus daar waren de verwachtingen ook niet zo hoog. De verrassing was des te groter toen de meiden toch naar voren mochten voor de tweede plek.

De junioren hadden zich, net als de heren, voor 4 toestellen geplaatst. Het team bestond uit 6 meiden waarvan een aantal voor dit seizoen nog geen springwedstrijden had gedaan. De meiden hadden zeer sterke tegenstanders uit o.a. Grou en Hallum. De meiden wisten ondanks dit sterke deelnemersveld tóch op de lange mat én pegasus een derde plaats te behalen. Op de andere twee toestellen was de concurrentie te sterk.

Bij de dames hadden we dan nog de senioren.  Zij hadden jammer genoeg geen concurrentie, maar hadden als doen hogere punten te scoren dan op de plaatsingswedstrijden van 3 november.  Een van de meiden was uitgevallen door een blessure, waardoor de druk op de rest van de groep iets groter werd. De moeilijkheid van de sprongen werden opgevoerd en de groep deed erg haar best voor de hoogste punten.

Uiteindelijk ging DGC naar huis met in totaal 11 podiumplaatsen, waarvan 8x Fries Kampioen. Voor de heren jeugd en de dames senior (en alle andere Friese kampioenen werd het Frysk Folksliet gezongen.

De teams van DGC bestonden uit:

Heren jeugd: Max, Wander, Rafaël, Jilles, Lukas, Hylke, Mathijs, Rick en Roan.

Dames jeugd A: Ryanna, Indy, Janna, Julia, Esra, Aimee, Sanne.

Dames jeugd T: Esmee, Tess, Gerda, Elin, Eline, Denise, Roos, Gaby, Deborah

Dames Junior A:  Jasmijn, Rosa, Sofie, Allysa, Judith, Djamilla

Dames Senior A: Cobi, Berber, Merel, Amber, Myrthe, Gerie, Chantal, Iris

De foto’s vind je hier

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *