DGC in WG 5 met zilver en brons tevreden naar huis dit weekend.

Afgelopen weekend 21 en 22 april waren de tweede plaatsingswedstrijden voor wedstrijdgroep 5 in Nieuwehorne.

Op zaterdag mocht Sanne Bijma bij de senioren F het spits afbijten namens DGC. Ze begon met balk en kon na twee keer een val een hoge eindklassering wel vergeten. Naarmate de wedstrijd vorderde herpakt Sanne zich knap en met een derde plek op brug werd een plek op de toestelfinales in Drachten op 16 juni veilig gesteld.

In de tweede wedstrijdronde waren het Emma Poppe en Irit Pais die de eer van DGC mochten verdedigen bij de junioren F. Met een hele knappe tweede plek op balk werd Emma in de einduitslag uiteindelijk negende. Met een hele mooie eerste plek op balk en een vierde op vloer plaatste Irit zich voor twee toestelfinales en in de einduitslag werd ze vierde wat haar een mooie bronzen medaille opleverde.

De derde wedstrijdronde was het in de categorie jeugd F de beurt aan Bo Bosma. Het eerste jaar in de keuzeoefenstof blijkt voor Bo best lastig maar ze heeft voor een eerste jaar prima oefeningen neergezet.

Op zondag was Saliha Zbir die in de eerste ronde mocht aantreden in het niveau junior E. Saliha turnde geen vlekkeloze vloeroefening maar ze herpakte zichzelf op sprong met een hele mooie tweede plek op brug werd ze vierde en op balk met val werd ze derde. Ze mocht uiteindelijk een zilveren medaille in ontvangst nemen met maar 0.2 punten achterstand op de nummer 1.

In de tweede wedstrijdronde waren Marit Jeeninga in senior D en Dyonne van de Kuijt en Calla Oost in senior F aan de beurt. Marit had heel erg ingezet op een plek op de toestelfinales op balk maar moest helaas een val incasseren waardoor dat er niet meer in zat. Calla liet ondanks een rugblessure een hele mooie vloeroefening zien. De rest van de toestellen verliep niet zoals gehoopt. Dyonne turnde een hele stabiele wedstrijd en werd met een eerste plek op sprong en een derde plek op balk in het eindklassement heel netjes vierde wat haar in deze grote categorie een mooie vierde plaats op leverde.

Marije van Manen, Joselien Andringa en Tessa Jansma waren in de derde ronde bij de junioren F aan de beurt. Ze turnden allemaal een hele mooie wedstrijd waarin ze elkaar heel erg tot steun waren. Vooral Joselien en Marije turnden hun beste wedstrijd van het seizoen in dit niveau. Tessa moest door een knieblessure hier en daar wat laten liggen maar met een eerste plek op sprong en uiteindelijk een bronzen medaille voor een vijfde plek mocht ze dik tevreden zijn. Marije mocht zelfs nog een plaatsje hoger gaan staan. Ook de toestelfinales op brug werden bereikt met een hele mooie tweede plaats.

In de laatste ronde was het de beurt aan Sari Meulman in Senior C en waren het Aurelia Schiphof en Hester Bouma die het mochten proberen in Senior E. Hester en Aurelia turnden een degelijke wedstrijd en eindigden beide in de middenmoot. Helaas was het ook allemaal net niet genoeg om zich te plaatsen voor een toestelfinale. Sari Meulman turnde dit jaar voor het eerst in de categorie senior C. Met een prachtige half in half uit op sprong (1) en een puike vloeroefening (3) behaalde ze twee plaatsen voor de toestelfinales en werd ze in de eindklassering heel knap vijfde.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *