DGC succesvol bij groepsspringen D-E

DGC start het nieuwe seizoen met springbekers.

Op zaterdag 4 november waren de turnverenigingen van Zuid-Friesland te gast in Nieuwehorne voor de springwedstrijden op D en E niveau. DGC Drachten was hier met maar liefst 10 teams vertegenwoordigd verdeeld over drie wedstrijdrondes.
In de ochtendsessie mochten de kinderen in de categorie jeugd E hun sprongen laten zien. 5 teams van juf Grietje en meester Thomas deden mee in deze ronde.
Voor sommigen de allereerste wedstrijd in een groep. Het was best spannend allemaal! Er werd door alle kinderen netter geturnd dan in de trainingen en dat is al een prijs waard!
Door de teams T1, T2 en G2 zijn er zelfs prijzen gewonnen.
Team G2 won een beker voor de tweede prijs op trampoline.
Team T2 won een beker voor eerste prijs op lange mat.
T1 beklom 2x het podium voor lange mat (2e) en plankoline kast (3e)
In de tweede ronde wederom een sterke vertegenwoordiging uit Drachten. Van elke trainer 1 team in het jeugd D niveau. De meeste kinderen in deze ronde hebben al eens eerder meegedaan aan springwedstrijden. Voor de meiden die meedoen op D niveau is het van belang om bij de eerste 6 te eindigen om zich zo te kunnen plaatsen voor het FK op 18 november a.s. Dit is uiteindelijk alle drie teams gelukt! DGC A en T1 op 3 toestellen en G op 1 toestel.
In de derde ronde was het de beurt aan twee teams, beide in de categorie junior E niveau. Ook hier bekers voor DGC. Team van Grietje behaalde 2x zilver: op pegasus én op trampoline en goud op plank/ kast.
Uiteindelijk wist DGC maar liefst 9 prijzen in de wacht te slepen!
Als we het spreekwoord “een goed begin het halve werk” mogen geloven, belooft  dit een top-seizoen te worden voor DGC!

Klik hier voor de foto’s

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *