DGC succesvol op FK in eigen huis

Op zaterdag 9 juni turnden 11 dames van de turnvereniging DGC uit Drachten op het Fries Kampioenschap in wedstrijdgroep 4. De wedstrijd was georganiseerd door de thuisclub DGC in samenwerking met Hercules uit Aldeboarn.

De deelnemers hadden zich geplaatst door twee voorrondes waarbij werd gekeken naar de hoogste scores over beide wedstrijden. Per categorie gingen er ongeveer 16 dames door naar het FK.

Afgelopen zaterdag was het dus zover. Merel de Vries en Djamilla Peeters mochten voor DGC het spits afbijten in de categorieën jeugd D1 en jeugd H. Voor beide dames was het een spannende wedstrijd. Merel liet op dit FK zien dat ze alle oefeningen beheerst en werd overtuigend eerste, en dus Fries Kampioen, in haar categorie, met op álle toestellen de hoogste score van de hele groep.
Voor Djamilla was er helaas geen podiumplaats, maar op het toestel brug werd ze knap derde.

Mare Hager deed mee in de categorie pupil 1 D1. Dit betekent een vloeroefening op muziek en de flikflak die ze liet zien was super netjes. Helaas was de balk vandaag niet haar vriend, en maakte ze de radslag wel keurig op de tien centimeter smalle balk, maar mislukte een ander klein onderdeeltje. Mare werd zevende.

In de categorie pupil 2 D1 stonden maar liefst vier dames van DGC op de vloer. Dian van Kuijk, Ivye Ovbiagbonhia, Daisy Han van der Spoel en Noa de Boer.
Voor deze vier teammaatjes was dit een prachtige wedstrijd, waarbij ze allemaal in één groep zaten en elkaar dus konden aanmoedigen. Daisy, die traint bij Thomas Wiebe Swart, werd op balk vierde, wat ontzettend spannend was, omdat ze tijdens haar oefening een black-out kreeg, ,maar zeer knap de oefening hervatte en alle onderdelen netjes heeft geturnd. In totaal werd Daisy netjes 5e.
Noa de Boer werd op diezelfde balk tweede. Balk is absoluut niet het lievelingstoestel van de dames, maar het lukt Noa de radslag tot op haar tenen perfect uit te voeren wat nog een compliment van de jury kreeg. Noa werd tiende van Friesland.
Ivye had vandaag op de balk niet helemaal een perfecte oefening, ze zette de handstand iets te snel in en viel er naast. Op het toestel vloer haalde ze die punten in, daar werd ze tweede en in totaal behaalde Ivye een bronzen medaille, ze is dus derde geworden.
Dian werd op de gevreesde balk zelfs eerste. Zij liet een paar puntjes liggen bij de sprong, maar werd uiteindelijk toch tweede in deze categorie.
Een prachtig podium met twee dames van DGC.

In dezelfde ronden turnden op de andere baan Lotus Oost en Alyssa Krans. Beide dames turnen in de categorie jeugd G. In dit niveau stellen de meiden samen met de trainers Thomas Wiebe Swart en Aukje Salters hun eigen oefeningen samen volgens een aantal eisen van de turnbond.
Lotus liet bij sprong het grootste gedeelte van concurrentie achter zich, ze scoorde hier 10.750. Er was maar 1 meisje hoger dan haar. Helaas was ook bij Lotus de balk niet favoriet en eindigde ze nét naast het podium op een hele mooie vierde plaats.
Alyssa vreesde een beetje voor de sprong. Maar met een mooie overslag behaalde ze toch een vierde plaats op dit toestel. Alyssa had op de andere toestellen jammer genoeg niet voldoende punten gescoord om bij de eerste tien te eindigen.

Op het eind van de middag traden Yentl Koops en Vera Smit aan. Yentl was als reserveturnster opgeroepen na een afmelding in de categorie junior G. Yentl, niet de grootste van groep liet iedereen even zien hoe een overslag over de pegasus hoort te zijn en werd 3e op dit toestel. Uiteindelijk lukte het niet een medaille te behalen, maar werd ze toch knap 8e.
Vera turnde op sprong een half in half uit, en de jury gaf haar het hoogste cijfer van de groep. Ook bij balk werd de jury verrast door een prachtige oefening van Vera en werd ze tweede. Op de vloer verpletterde Vera iedereen door een prachtige twistsalto en overslag salto te turnen, helaas waren de punten op vloer niet zo hoog als verwacht. In totaal werd Vera derde van Friesland.

Met vier medailles in eigen huis was het voor DGC een zeer geslaagde dag. Volgende week is in sportcentrum Drachten het Fries Kampioenschap per toestel. De dames in de keuze-oefenstof treden dan opnieuw aan om te laten zien welk toestel hun favoriet is.

Foto’s vind je onder www.dgcdrachten.nl/fotos en de uitslagen op www.dgcdrachten.nl/uitslagen

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *