DGC wint 5 medailles in Stiens

Stiens, 2 en 3 februari.  Dit weekend stond voor de turnsters van DGC Drachten in het teken van de eerste plaatsingswedstrijd in de keuze-oefenstof groep 4.

Voor Yaël van der Veen was dit de eerste turnwedstrijd sinds een aantal jaren. Ze is er even tussenuit geweest voor een andere sport, maar de liefde voor het turnen won het toch. Yaël deed, net als Thirza Miedema mee op niveau jeugd H. De dames stonden samen op het podium. Thirza was nummer 4 en Yaël werd eerste in dit niveau. Thirza had  wel op de balk de hoogste score van de hele groep.

In het niveau jeugd D1 (verplichte oefenstof) lukt het Daisy Han van der Spoel een gouden medaille in de wacht te slepen. Haar teamgenootje Dian van Kuijk werd in hetzelfde niveau 2de. Dian werd eerste op het toestel vloer en Daisy op sprong én balk.

De laatste turnster die dit weekend een medaille heeft gewonnen is Yentl Koops. Ze doet niveau Junior G.  Tegen de sprong keek ze het meest op, maar heeft ze keurig gesprong. Yentl is in een groot deelnemersveld eerste geworden en ging dus met een gouden medaille naar huis.

Voor veel meiden was dit de eerste wedstrijd in de keuzeoefenstof en we kijken terug op een leerzaam weekend, vol leermomenten en ervaringen. De tweede plaatsing is in april.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *