Bij DGC bieden we dat aan in de vorm:

  • Ouder-en kindgym: Samen met papa, mama, opa of oma lekker gymmen!

Nijntje les wordt gegeven op maandagochtend in gymzaal de Parel (Langewyk 275) door Aukje Salters.

Tijdens de lessen wordt toegewerkt naar het Nijntje Beweegdiploma waar DGC het Keurmerk voor heeft. Juf Aukje heeft ruime ervaring in het geven van deze lessen.

Ouder- en kindgym is speciaal bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het opdoen van bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken.

De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. De kinderen leren tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde.

Het taalgevoel van kinderen is nog volop in ontwikkeling. Tijdens het gymmen leren kinderen ook nieuwe uitdrukkingen zoals “op, onder, naast, trekken en duwen”.

In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Door rennen, ballen, rollen, klimmen en andere speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek. Voor kinderen die faalangst hebben of wat ‘bangig’ zijn kan gym een goede manier zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. Ze leren er meer te durven en op een veilige manier te bewegen. Samen bewegen zal het kind alleen maar meer zelfvertrouwen geven.

Ouders willen vaak iets doen met hun kind. Thuis komt het er vaak niet van. Dat is de grootste beweegreden voor deelname aan ouder- en kindgym.

Na ouder-en kindgym is de overgang naar kleutergym/ recreatiegym gemakkelijk te maken.

Voor informatie over de contributie klik hier.