Goede start turnseizoen

DGC Start het turnseizoen met  vijf medailles

Op zaterdag 11 januari was het de eerste plaatsingswedstrijd voor turnen in wedstrijdgroep 3 in Gorredijk. In de Skâns deden 25 meisjes uit Drachten mee onder de vlag van DGC. De kinderen doen allen in hun eigen leeftijdscategorie mee op verschillende niveaus.

In niveau D3, pupil1, was DGC met 5 meiden vertegenwoordigd. De oefeningen op zowel de sprong, brug, balk áls vloer waren aan elkaar gewaagd. Deze categorie is ontzettend groot, en daarom was er ook voor de nummer 6 een medaille. Martje Baron ontving hiervoor een bronzen plak. Voor Benthe van Elselo was er een derde plaats.

In de tweede ronde zat DGC op 2 banen. Aan de ene kant deden de pupillen op niveau D2 hun wedstrijd, de oudere pupillen niveau D2 streden op de andere baan. Voor de jongste meisjes is er wederom een groot wedstrijdveld en was er een medaille voor de vierde plaats voor Tamar Laskewitz. Haar trainingsmaatje Esmee verraste met een gouden medaille!

Tess Riemersma deed mee in het niveau pupil 2 D3. Het harde trainen werd beloond met een bronzen medaille voor de derde plaats.

Voor de meiden in de categorie jeugd was de concurrentie dit keer te sterk. Ook hier een groot deelnemersveld.

De tweede plaatsingswedstrijd van deze meiden is op 7 maart wederom in Gorredijk.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *