Grote successen op wedstrijd Groepsspringen 2-11-2019

DGC was op de springwedstrijden van Zuid-Friesland vertegenwoordigd met maar liefst 11 teams!

Jongens en meisjes in de niveau D en E sprongen op 4 verschillende toestellen om te proberen bekers in de wacht te slepen.

In het ochtendprogramma stonden voor de meisjes alleen het E-niveau op het programma; voor de jeugd meisjes (3 teams) en junioren (1 team) een spannende dag dus!

Voor de jongste meiden was er dit keer geen beker weggelegd, maar de meisjes in het junioren-team wisten wel 3 bekers te winnen. Ze werden eerste op de lange mat en trampoline pegasus en op het toestel trampoline valmat werd dit team 3e.

De heren jeugd deden zowel in het E als het D-niveau mee in de ochtend wedstrijd. Door de heren jeugd E zijn er 3 bekers gewonnen. Ze versloegen tegenstander pegasus 2 keer ( op lange mat plankoline kast)

In heren jeugd D waren er ook 3 bekers te verdelen. Deze heren namen ook twee maal de eerste en  de tweede prijs mee naar huis. Deze jongens hebben zich ook geplaatst voor het FK op 16 november.

Ook de meiden mochten aan het D-niveau deelnemen. Die wedstrijd was ’s middags en hier deed DGC met 5 teams mee (1x senior, 1x junior en 3x jeugd).

In de categorie jeugd werd er 1 beker gewonnen en wel op het toestel trampoline kast. Dit was niet het enige wat er in de jeugd bijzonder was, wánt er was ook plaatsing voor het FK mogelijk. Álle teams van de jeugd hebben zich geplaatst voor het Friese Kampioenschap op 16 november op verschillende toestellen.

De junioren hebben ook het FK zeker gesteld op deze wedstrijd. Ze wisten op alle toestellen bij de beste 6 te eindigen.

Voor de Senioren was het een bijzondere wedstrijd. Het doel van vandaag was de jury laten zien wat ze in hun mars hadden. Jammer genoeg waren de meiden alleen in de competitie, en wonnen ze ook overal een beker (dus 4x!), maar het doel voor deze groep is; meedoen met het FK en dan proberen de scores van vandaag te verbeteren. En dat zullen we zien op 16 november.

Wat begon om 8.00 met turnpakjes uitdelen, haren vlechten (voor de meisjes dan) en warm lopen, eindigde om half 5 met 14 bekers en tickets voor alle D-teams voor het FK.

Groetjes van een trotse trainster! (lees: Aukje Salters 🙂 )

Klik hier voor de foto’s en de uitslagen

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *