Kampioenen op FK Groepsspringen ABC in Dokkum

Op zaterdag 23 november ging DGC met 4 springteams naar het FK groepsspringen C-niveau in Dokkum. Het jeugdteam, bestaande uit Paulien, Hedwig, Rosan, Roos, Tessa, Julia, Joëlle en Anouk, mocht in het ochtendprogramma aantreden. Tijdens het trainen was Amber helaas geblesseerd geraakt maar ze was als publiek toch van de partij. Jeugd C deed mee op 4 onderdelen. Op Plankoline kast, trampoline pegasus, trampoline valmat en airtrack. Na een beetje een twijfelend begin op trampoline valmat lieten ze zien dat ze goed in vorm waren op de airtrack. Hierna volgden nog de onderdelen trampoline pegasus en plankoline kast. Bij de prijsuitreiking mochten ze, zeker tot verbazing van de trainer, plaatsnemen op het hoogste podium bij het onderdeel airtrack. Voor dit jonge team een heel mooi resultaat. En brons was er voor dit team op trampoline pegasus.

In het middagprogramma kwamen er 2 juniorenteams en een seniorenteam in actie. Het seniorenteam, bestaande uit Vera, Aurelia, Calla, Sanne, Dyonne, Sari, Saliha en Inge, deed mee aan maar liefst 5 onderdelen. Op de airtrack moesten ze dit jaar deelnemen op het B niveau omdat ze vorig jaar kampioen waren geworden op C niveau. Hierop veroverden ze toch nog een hele mooi tweede plek. In het C niveau veroverden ze verder nog een tweede plek op trampoline tafel en trampoline valmat. Op trampoline pegasus werd een derde plek veroverd. Op het onderdeel plank pegasus werd het seniorenteam Fries Kampioen.

2 Juniorenteams deden er mee op 4 toestellen: Airtrack, trampoline valmat, trampoline pegasus en trampoline tafel. Dian, Esra, Aimee, Noa, Daniëlle, Yael, Yael, Yentl en Ivye namen deel in DGC 1. Ze lieten mooie series zien op de verschillende onderdelen. Helaas vielen ze bij de prijsuitreiking buiten de prijzen in een sterk deelnemersveld van maar liefst 12 teams. Team DGC 2, Sarah, Janna, Estrella, Daisy, Bo, Thirza, Mare, Amber en Djamilla begon wat onzeker aan de wedstrijd op tafel bij het inspringen maar daar was bij de wedstrijd niks meer van te zijn. Ze lieten zien dat er verschrikkelijk veel potentie in de groep zit. Toen het rond half vijf tijd was voor de prijsuitreiking werden ze uiteindelijk Fries Kampioen op het onderdeel trampoline tafel.

Aan het einde van de dag dus een geweldig resultaat voor DGC. Op 6 juni 2020 mogen ze laten zien wat ze kunnen op het NK groepsspringen dat dan voor het eerst wordt gehouden in Drachten.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *