Marije van Manen Fries Kampioen!

Damwoude- Voor het FK turnen op zaterdag 20 mei waren er 6 deelneemsters van DGC geplaatst. Dit kampioenschap was voor dames in de zogenoemde wedstrijdgroep 4. In het niveau pupil 1 D1 was de club met 3 dames vertegenwoordigd. Ze gingen alle drie niet met een felbegeerd ‘pompeblêdsje’ naar, maar wel allen met een persoonlijke overwinning. Ivye Ovbiagbonhia behaalde op de balk plek 3 (12.400), Daisy-Jane Han van der Spoel werd op de brug 5e (13.100) waar hun teamgenoot Dian van Kuijk een eerste plaats behaalde met een score van 13.750. In de totaaluitslag werd Ivye 4e, Daisy 6e en Dian 7e.

Mare Hager, die dit seizoen voor het eerst meedeed aan het niveau instap D1 vond de balk lastig. Met de koprol kon ze jammer genoeg niet de balans vinden om te blijven staan. Wél werd ze derde op het onderdeel sprong (13.650). In het eindklassement was Mare haar score goed voor een elfde plek.

Marije van Manen en Nynke Hoekstra deden mee in het niveau Junior G. Nynke sprong deze wedstrijd over de pegasus met de plank in plaats van minitrampoline, en dat was al een persoonlijke overwinning op zich. Op de brug wist ze met 11.350 een tweede score neer te zetten. Nynke greep nét naast de medaille door op de vierde plaats te eindigen.

Voor Marije van Manen werd het een dag om nooit te vergeten. Ze liet een spetterende oefening zien op de vloer. Het tweede toestel was sprong. Hier keek ze enorm tegen op, maar ze heeft een angst overwonnen en gewoon lekker 2x goed gesprongen. Hiermee was het ijs wel een beetje gebroken en verdwenen de spanningen. Op brug wist Marije bóven de score van Nynke te komen ( 11.550). Bij het horen van haar eigen naam bij de titel Fries kampioen kon Marije haar tranen niet bedwingen en nam ze volledig verrast en vol trots de medaille in ontvangst. Voor de Fries kampioenen werd ook nog het Friese volkslied gezongen.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *