Medailleregen eerste plaatsingswedstrijd WG 3

Afgelopen zaterdag 24 februari was in Ureterp voor 24 meisjes van DGC van 9-12 jaar de eerste plaatsingswedstrijd in niveau pupil en jeugd D2, D3 en D4. Ondanks veel afmeldingen i.v.m. de griep, was er een groot deelnemersveld. Maar de meiden hebben hard getraind o.l.v. trainers Thomas Wiebe Swart en Aukje Salters.

In de 2de wedstrijdronde kwamen de eerste 8 turnsters van DGC in actie. Voor sommigen hun eerste wedstrijd maar ze hebben allemaal netjes geturnd. Het resultaat was dat er een 4de prijs was voor Ryanna de Vries bij de pupillen 1 D4. In niveau pupillen 1 D3 waren er maar liefst 4 medailles voor DGC: Een 7de prijs voor Paulien Siersema, een 4de voor Aimee Kuurstra en Esra Haagsma ging er zelfs met de gouden plak vandoor!

In de 3de wedstrijdronde waren 4 deelnemers van DGC. Voor Janna Dijkstra haar eerst wedstrijd in niveau pupil 2 D4. Dat betekent werken met oefenstof. Best onwennig zo’n eerste keer en op brug en vloer ging het niet helemaal naar wens. Op sprong maakte ze het goed: een 2de plaats!
In niveau pupil 2 D3 kwamen de overige dames aan de beurt. Ondanks een blessure deed Sanne de Jong toch mee. Wat een doorzettingsvermogen! Akaya Winter ging uiteindelijk met brons naar huis en Rosa Poppe met zilver.

Dan de laatste wedstrijdronde. Hier turnden maar liefst 10 deelnemers van DGC mee in de categorie jeugd D2/D3 en 2 deelnemers in pupil 2 D2. Dankzij een radslag op de balk en ondanks een val van hetzelfde toestel, was er zilver voor Evelien Brouwer. Ook de dames van jeugd D2 hebben allemaal goed geturnd. Zelfs Amber Barderbos, nog herstellend van een weeklang buikgriep, besloot op het laatste moment toch mee te doen. Wat een spirit! Voor Zoë Dijkhof zelfs een eerst plek op balk maar voor haar helaas geen prijs in het eindklassement. In niveau jeugd D3 was DGD oppermachtig want het hele podium was DGC-blauw. Brons voor Joyce Kats, zilver voor Amarens Dijkstra en goud was er voor Mare Baron.

Een topdag voor DGC maar liefst 10 prijzen. De eerste stappen richting de FK zijn gezet.
Op naar de volgende plaatsingswedstrijd op 24 maart in Wolvega.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *