Medailles en persoonlijke successen voor WG 4

In Nieuwehorne waren zaterdag 14 en 15 april 2018 de plaatsingswedstrijden in de zogenaamde wedstrijdgroep 4. Er deden 15 dames van DGC mee, verdeeld over de zaterdag en de zondag.

Daisy Han van der Spoel, Dian van Kuijk en Djamilla Peeters startten op de zaterdagochtend in de eerste ronde.  Djamilla had de vorige wedstrijd op sprong wat puntjes laten liggen door met trampoline te springen, en had hard getraind om met plank over de pegasus te gaan. Het werden twee overslagen, waarvan de tweede jammer genoeg met een handje aan de grond. Doordat dit veel aftrek op heeft geleverd, en de opsprong op balk niet helemaal lekker ging is ze ditmaal niet op het podium geëindigd.

Dian en Daisy, beiden in pupil 2 niveau D1, hadden het doel om een plekje op het FK te behalen. Daisy, die de vorige wedstrijd niet fit was, was ditmaal op vloer zeer netjes en ook de brug was keurig. Helaas werd een val van balk door de jury streng bestraft en eindigde ze nét buiten het podium op een 6e plek. Voor Dian was de druk ook hoog. Na de medaille van de vorige keer, wilde ze graag naar het FK. Op de brug had ze haar tenen jammer genoeg niet ver genoeg op de legger gezet en viel ze achterover, en ook bij de balk redde ze het niet om bij de radslag de voeten juist te plaatsen en viel ze dus ook.  Ze had bij de vloer genoeg reserves opgebouwd en werd toch nog derde met de hoogste score op balk (jazeker, met val) én vloer.

Loïs From was de enige deelnemer van DGC in de categorie Junior niveau G. Op de vorige wedstrijd ging niet alles helemaal zoals ze wilde en vooral op sprong had ze een persoonlijk doel. Ze heeft deze wedstrijd gesprongen met plank en dat is zeker een overwinning. Loïs werd 15e over 4 toestellen

Marit Blom, Mare Hager en Merel de Vries zaten met z’n drietjes in wedstrijdronde 3. Op de vorige wedstrijd was Marit ziek dus plaatsing voor een FK zit er voor haar jammer genoeg niet in. Mare was toen nét buiten het podium geëindigd. Dit keer waren de vriendinnen samen op de wedstrijd. Brug was voor beiden geen enkel probleem, maar toen de balk in zicht kwam namen de zenuwen toe. Beide dames keken erg op tegen de radslag, en redden het ook beiden niet om deze te landen op de balk.  Zeer jammer, maar ze herpakten zich weer voor de vloer. En hoe! De arabier flik flak van beide dames was keurig netjes en ze straalden op de vloer.  Jammer genoeg heeft dit niet genoeg punten opgeleverd voor een medaille. Marit was 10e en Mare 5e (weer nét naast het podium).

Marit en Mare konden een mooi voorbeeld nemen aan Merel. Zij laat zich niet gek maken door de zenuwen en maakt een ontzettend rustige balkoefening en turnt super netjes! Met de hoogste scores op vloer en balk (hier zelfs 1.5 punt meer dan nummer 2!) werd Merel wederom de beste in jeugd D1 en is ze zeker van een plaatsje op het FK op 9 juni in Drachten. Ze ging stralend met een gouden medaille naar huis.

Rebecca Mook deed mee in de categorie Senior G. Ze had heel hard getraind voor de balk en gelukkig ging dit op de wedstrijd ook vlekkeloos. De sprong geeft soms nog wel wat spanning, dit was ook op de vorige wedstrijd een struikelblokje. Haar meest favoriete toestel  is toch wel vloer. Ze heeft voor de vrije oefening een sprankelend muziekje en daarmee behaalde ze de tweede score. Helaas werd Rebecca nét vierde, in een categorie waar drie medailles waren. Ze was weer zeker heel dichtbij.

De volgende ochtend was het wederom spannend in Nieuwehorne. In de categorie pupil2 D1 deden vandaan Ivye Ovbiagbonhia en Noa de Boer mee.  De zenuwen hebben vooral op de balk vaak de overhand bij de meiden, maar Noa wist hier goed mee om te gaan. Ze turnde echt bijna een perfecte oefening met een radslag waar je “U” tegen zegt en werd op dit toestel én brug 2e. Jammer genoeg mislukte er een element op de vloer waardoor ze naar de 7e plaats is gezakt. Ivye heeft meer moeite met de zenuwen. Op brug heeft ze ditmaal wel een extra element geturnd, en op balk had ze met de radslag een val. Ze heeft deze score toch op weten te halen tot een 4e plaats in het totaalklassement. En omdat het een groot wedstrijdveld betrof, kreeg ze een bronzen medaille.

Op de andere baan waren de dames Lotus Oost, Alyssa Krans en Bente Halma aan zet. Lotus heeft hard getraind voor de vloer en deze oefening zag er ook prachtig uit. De hoogste score behaalde Lotus op de sprong (3e) In totaal werd ze 11e.  Bente keek erg tegen de sprong op. Nu hadden ze dat toestel ook nog eens als laatste, dus dat was de hele wedstrijd een beetje spannend. Uiteindelijk heeft ze toch gewoon 2x overslag gesprongen en werd ze 15e.  Alyssa Krans was ook zenuwachtig voor sprong, maar kon zich daar tijdens de andere toestellen iets beter overheen zetten. Ze heeft op brug salto alleen gedaan (persoonlijk doel) en ook bij de balk ging het keurig. Ze was 7e.

In de laatste ronde van de dag was het nog de beurt aan Yentl Koops en Vera Smit. Vera mocht openen op vloer en liet een oefening zien met een huizenhoge arabier salto en deze oefening werd dan ook beloond met de hoogste score. Brug is haar grootste struikelblok maar ook hier turnde ze naar een 4de plek. In het eindklassement werd ze uiteindelijk 2de wat bij menig trainer de wenkbrauwen deed fronzen. Maar een mooi doel voor 9 juni op het FK in Drachten. Yentl Koops had vrijdag tijdens de training voor het eerst de overslag met plank gesprongen en vond dit nog best wel spannend. Uiteindelijk ging het heel goed en met nog een 2de plek op balk mag ze met een 7de plaats met een tevreden gevoel terugkijken op haar wedstrijd.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *