Medailles en plaatsing FK in WG 3

Zaterdag 30 maart waren de turnsters van DGC in de sporthal van Wolvega voor de tweede wedstrijd in niveau D2 en D3.

Om 8.00 startten de eerste dames van DGC op de brug. Bij dit toestel zaten 3 juryleden die de dames hun oefeningen beoordeelden. Bij ieder toestel wordt een klassement bekendgemaakt, maar de medailles van wedstrijden worden alleen voor de vierkamp verdeeld.

Ditmaal had DGC in de eerste ronde al 3 medailles in de pocket. Senna Bergman, Joëlle Veeman en Roos Pronk, turnen alle drie in niveau D3. Ze werden resp. 1e 2e en 5e in hun categorie.

Ook in niveau D2 hadden we een groep turnsters. Vier dames begonnen de wedstrijd sterk. Ze waren ook allemaal aan elkaar gewaagd.  In deze groep kwam Aimee Kuurstra als beste uit de bus. Ze heeft op balk de hoogste score van alle pupillen gehaald en werd in totaal 3e.

Een medaille winnen was vandaag niet het enige doel, want samen met de eerste plaatsingswedstrijd gingen de dames met de meeste punten (het aantal afhankelijk van deelname per categorie) door naar de Friese Kampioenschappen.

Direct geplaatst voor het FK zijn Senna Bergman en Roos Pronk (pupil 1 D3), Aimee Kuurstra  (pupil 2 D2), Evelien Brouwer en Rosa Poppe (jeugd 1 D2).

Tevens hebben we turnsters die reserve staan voor het FK. Dit zijn: Esra Haagsma en Paulien Siersema (pupil2 D2) mochten er uitvallers zijn, mogen zij deelnemen.

Het FK is op 11 mei in  Franeker.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *