Medailles voor WG 5

Afgelopen weekend 23 en 24 maart waren de tweede plaatsingswedstrijden voor wedstrijdgroep 5. Voor DGC kwamen Dyonne van de Kuijt, Inge Jeeninga, Merel de Vries Zoë Dijkhof, Bo Bosma, Sarah Veenstra, Saliha Zbir op de zaterdag in actie.

Bo Bosma mocht het spits afbijten deze dag. Helaas voor haar verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt. In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Zoë Dijkhof en Merel de Vries in de categorie Jeugd supplement F. Bieden turnden een prima stabiele wedstrijd. Zoë werd in de meerkamp beloont met een vijfde plek. Door een mooie vierde plek op sprong en een derde plek op brug plaatst ze zich voor deze twee toestellen voor de toestelfinales op 29 juni in Drachten. Merel wisselde hele goede toestellen af met iets mindere. Ondanks dat mocht ze een bronzen medaille in ontvangst nemen voor de meerkamp. Merel plaatste zich op de sprong, de brug en de balk voor de toestelfinales.

In de andere baan turnden Dyonne van de Kuijt en Inge Jeeninga in de catergorie senior supplement F. Inge begon de wedstrijd niet fit door hoge koorts. Toch turnde ze een keurige wedstrijd wat haar een bronzen medaille opleverde voor een mooie vierde plek. Ze plaatste zich met een hele mooi eerste plek op brug voor de toestelfinales. Dyonne begon heel onzeker aan de dag maar toch turnde ze heel stabiel. Met een tweede plek op brug en een derde op balk plaatste ze zich op deze toestellen voor de toestelfinales.

Sarah Veenstra mocht in de derde wedstrijdronde aan de bak. Zij turnde een prima wedstrijd wat een mooie zesde plek opleverde in de meerkamp. Met een vierde plek op balk plaatste ze zich voor dit toestel voor de toestelfinales.

In de laatste ronde mocht Saliha Zbir de eer van DGC hoog houden. Ze turnde een stabiele wedstrijd. Helaas moest ze twee vallen op brug incasseren wat haar terugwierp in de einduitslag van de meerkamp. Wel plaatste ze zich met een mooie derde plek op vloer voor de toestelfinales.

Op zondag was het de beurt aan Ivje Ovbiagbonhia, Sanne Bijma, Marije van Manen, Calla Oost, Aurelia Schiphof, Vera Smit en Sari Meulman.

Ivje Ovbiagbonhia starte in de eerste ronde in de categorie jeugd 1 N4. Op balk haalde ze een mooie tweede plek. Uiteindelijk eindigde ze als zevende in de meerkamp. Omdat zij nog de verplichte oefenstof turnt heeft zij dit jaar nog geen toestelfinales.

In de tweede ronde van de dag was het de beurt aan Sanne Bijma en Marije van Manen in de categorie senior supplement F. Er waren veel zenuwen vooral bij Marije met name voor vloer. De start op balk was veelbeloved voor beide. Beide plaatsten ze zich dan ook voor de toestelfinales op dit toestel. Voor de vloer waren er veel zenuwen bij Marije. Maar na de eerste overslag kwam de lach op het gezicht en turnde ze zich naar een hele mooie derde plek op vloer. Deze mocht ze delen met Sanne. Bij de einduitslag mochten ze toe hun beide grote verrassing dat ze beide plaats mochten nemen op op het podium en wel Marije op de derde plaats en Sanne zelfs op de tweede.

Bij de derde en laatste ronde van de dag waren het Calla Oost, Vera Smit en Aurelia Schiphof die mochten turnen in de categorie senior supplement E. Het ging de dames vooral om de plaatsing voor de toestelfinales. Calla en Vera slaagden hierin op de vloer. Aurelia slaagde er deze wedstrijd helaas niet in. Sari Meulman turnde haar wedstrijd in de categorie senior supplement C. Een sterke categorie waar op hoog niveau geturnd wordt. Uiteindelijk wist ze haar met een uitstekende tweede plek op vloer te plaatsen voor de toestelfinales.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd voor DGC dit weekend.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *