Microgym in Drachten

Afgelopen weekend werden er in sportcentrum Drachten voor de eerste keer microteamwedstrijden georganiseerd door DGC Drachten. Afwijkend van andere springwedstrijden is dat de groepen kleiner zijn, en er op 1 dag door álle niveaus , A t/m E, deelgenomen kan worden.  De puntentotalen van  pegasus, trampoline en airtrack worden opgeteld voor het eindklassement. DGC had een prachtig aantal van 9 teams op deze wedstrijd.

In de ochtendwedstrijd mochten de teams in het D niveau stralen. Er was hard getraind van jong tot oud. DGC had teams in drie verschillende leeftijdcategorieën; jeugd 2x, junior 2x en senioren. Voor de jeugd waren er helaas geen podiumplaatsen.  Team 3 behaalde met een minimaal verschil de vijfde plaats en daarachter op plaats 6 eindigde team 1.

In de categorie junioren D niveau streden wederom 2 teams van DGC om een podiumplaats.  Team 6 werd hier knap 3e en voor het andere teams was er een vijfde plek.

De senioren waren Fries kampioen in het reguliere groepsspringen en hoopten ook vandaag op een podiumplaats. Met hun keurige series behaalden zij een tweede plaats achter CSC’45 uit Heerenveen.

Na de middag pauze gingen we verder met het A, B en C niveau. Voor DGC was A nog te hoog gegrepen, maar ze deden met 1 juniorenteam mee in de B lijn en 2 jeugd, 1 junior in de C. Voor het junior B team was een podium plaats dichtbij, maar ze kwamen helaas 0,45 tekort  voor een podiumplekje. Het jeugd team 2 deed voor de eerste keer C-lijn en heeft knap gepresteerd en werd vijfde.  Het andere jeugd team was met 1,5 punt hoger dan nummer 3 dik tweede geworden. Voor de junioren zat een podiumplaas er helaas niet in. Zij moeten genoegen nemen met een zesde plaats.

Het was een leerzame dag, en de kinderen hebben zo net voor de vakantie nog even een wedstrijdervaring op kunnen doen.  Tijdens deze wedstrijd werd ook de nieuwe frisse kledinglijn van DGC geïntroduceerd.

 

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *