Nederlands kampioenen en prijzenregen in Rotterdam

DGC kampioen van Nederland

Zaterdag 2 juni deden er 3 teams van DGC mee aan de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen op C-niveau in Rotterdam.

’s Ochtends mocht het juniorenteam om negen uur in de eerste ronde meteen al aan de bak. Bo Bosma, Merel de Vries, Vera Smit, Irit Pais, Emma Poppe, Joselien Andringa, Lotus Oost en Tessa Jansma. In totaal deden ze mee aan 6 onderdelen. Na een hele warme en goede wedstrijd mochten ze uiteindelijk 1 keer het podium beklimmen voor een hele mooie derde plek op trampoline tafel.

In de tweede wedstrijdronde was het jeugdteam met Mare Hager, Marit Blom, Dian van Kuijk, Noa de Boer, Ivye Ovbiagbonhia, Amber Bargerbos, Estrella Veenstra, Daisy Han van der Spoel en Zoë Dijkhof aan de beurt. Dit team was deze dag echt in vorm waardoor ze hele mooie oefeningen lieten zien. Toen het na de vijf onderdelen in 13 ronden eindelijk tijd was voor de prijsuitreiking was het resultaat overweldigend. Twee keer werd er een derde plek behaald en wel op minitrampoline valmat en op springtoestel trampoline. Ze mochten ook nog twee keer een treetje hoger het podium beklimmen op zowel Airtrack als op airtumbling. Een fantastisch resultaat voor deze hele jonge ploeg.

In ronde drie was het de beurt aan de senioren springers van DGC. Kim van der Burgh, Hester Bouma, Aurelia Schiphof, Calla Oost, Marit Jeeninga, Inge Jeeninga, Saliha Zbir, Klaske Toering, Dyonne van de Kuijt en Sari Meulman lieten deze dag zien dat ze mee konden met de top van Nederland. Met fantastische sprongenseries wisten ze het publiek en de jury te vermaken. Uiteindelijk leverde dit twee hele mooie 4de plaatsen op op airtrack en airtumbling in een sterk deelnemersveld. Ook mochten ze een keer de tweede plek beklimmen bij het onderdeel plank springtoestel en tot slot werden ze Nederlands Kampioen op het onderdeel trampoline springtoestel in een heel sterk deelnemersveld van 14 teams.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *