Opnieuw drie Friese titels voor DGC bij groepsspringen

SURHUISTERVEEN – De maand november staat bij het turnen traditioneel in het teken van groepsspringwedstrijden: 6 turn(st)ers maken 6 verschillende sprongen op verschillende toestellen met een trampoline, een plankoline of een plank ervoor. Zaterdag sprongen de 3 hoogste niveaus het FK in Surhuisterveen.

DGC was uitstekend vertegenwoordigd, met een Dames Jeugd C team (tot 12 jaar), een Dames Junioren C team (tot 16 jaar), en dit jaar voor het eerst ook een Junioren heren C team, en een Dames Senioren B team. In de ochtendwedstrijd kwamen de jeugd- en juniorenteams in actie. Vroeg succes was er voor de C-jeugd selectie, met turnsters van trainers Thomas Swart en Aukje Salters: op hun eerste onderdeel, trampoline pegasus, werden zij Fries Kampioen, met uitstekend gesprongen radslagen en overslagen. Thomas Swart was meer dan tevreden: ,,Prachtig hoe dit team gegroeid is het afgelopen jaar, op alle onderdelen hebben ze qua moeilijkheidsgraad betere sprongen laten zien dan vorig jaar.”

De Heren C verdienden op trampoline valmat de Friese titel. Trainer Hiddo Huitema: ,,Het herenturnen zit in de lift in Drachten, in de afgelopen maanden zijn er veel nieuwe jongens bij gekomen, zodat we hier voor het eerst met een voltallig C-team konden komen springen.” De meeste medailles werden gehaald door het Junioren C-team. Met de Friese titel op minitrampoline tafel, en twee bronzen plakken op trampoline pegasus, en plank pegasus kon trainer Thomas Swart ook hier uitermate tevreden zijn.

’s Middags was het de beurt aan de senioren dames, die voor het eerst uitkwamen op B niveau. Een niveau waar flik flaks, arabieren en overslagen alleen niet meer voldoende zijn, maar waar aan deze onderdelen halve draaien en schroeven toegevoegd moeten worden om een goede klassering neer te zetten. Dat lukte de dames prima op het onderdeel trampoline pegasus, waar ze de derde plek wisten te veroveren. Thomas Swart: ,,Mooi om te zien dat Drachten ook op B niveau mee kan doen om de prijzen, dat geeft hoop voor de toekomst van het groepsspringen bij DGC.”

De damesteams doen alle drie in februari 2018 mee aan het Nederlands Kampioenschap groepsspringen in Utrecht.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *