Succes voor DGC op Tweede plaatsingswedstrijd WG 2

Zaterdag 9 maart deden de meisjes van turnvereniging DGC uit Drachten hun tweede plaatsingswedstrijd in groep 2.

Op de eerste plaatsingswedstrijd was zichtbaar dat er nog verbeterpuntjes waren voor de verschillende oefeningen. Dat er hard getraind is bleek uit de uitslagen. Met nul medailles in de eerste wedstrijd, en 3 in deze werd het harde werken beloond.

Voor Tamar Laskewitz was de vorige wedstrijd in principe foutloos. Best wel hoge scores op alle toestellen, maar nét niet genoeg voor een medaille (19 januari). Vandaag waren de scores wél voldoende voor een medaille. Tamar behaalde op brug én vloer de hoogste scores in haar categorie, en in de meerkamp werd ze tweede. Er werd een prachtige zilveren medaille omgehangen.

Ook Elin van Zanten aasde op een medaille. In januari turnde ze ook prachtige oefeningen, maar maakte ze bij de brug een klein foutje. Ditmaal was de wedstrijd foutloos, en heeft ze een bronzen medaille gewonnen voor de derde plaats.

Lauren Rozenberg had ook aan haar verbeterpuntjes van de vorige wedstrijden gewerkt. Deze wedstrijd gingen vooral de vloer en de sprong uitstekend. Ze scoorde bij beide toestellen de hoogste scores in haar categorie. In de meerkamp behaalde ze de derde plaats.

Na de twee voorrondes werd de plaatsing voor de Friese Kampioenschappen bekendgemaakt.

Tamar Laskewitz is de enige turnster van DGC die rechtstreeks geplaatst is voor het FK op 18 mei te Sneek. Als reservedeelnemers staat genoteerd: Esmee Postma, Elin van Zanten, Myrthe Pit, en Lauren Rozenberg. Myrthe en Esmee vielen beide plaatsingswedstrijden nét buiten de medailles wat in de opgetelde eindscores wel een hoge eindnotering maakte.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *