Wederom succesvol turnweekend WG 3 voor DGC.

In Wolvega was turnvereniging DGC weer vertegenwoordigd met turnsters van 9-12 jaar die streden voor een medaille én voor een plekje op het FK turnen op 24 mei.

Deze wedstrijd was de tweede plaatsing. Tijdens de eerste plaatsing een maand geleden was al duidelijk dat de meisjes uit Drachten hard getraind hadden en ze namen toen ook veel medailles mee naar huis.

Ook vandaag was dit weer het geval. Marije Frieswijk en Ryanna de Vries wisten in de eerste ronde een medaille te halen. In een groot deelnemersveld behaalde Marije de vijfde plaats op het niveau pupil1 D3. Ze was de hele wedstrijd zeer stabiel op alle toestellen. Op de sprong wist ze zelfs de hoogste score van de hele groep te behalen met de complimenten van de jury. Ryanna doet niveau D4 in dezelfde categorie.  Zij werd vierde in ook een groot deelnemersveld.

Janna Dijkstra is een jaartje ouder en kwam uit in het niveau pupil 2 D4. De zenuwen waren tijdens de tweede ronde volop aanwezig, maar ze hield ze in bedwang. Na een keurige wedstrijd kreeg ze een bronzen medaille.

In de laatste ronde was DGC oppermachtig. Zoë Dijkhof, jeugd 1 D2 liet zien dat ze de zenuwen onder controle had en turnde een keurige wedstrijd. Ze was zeer verrast met de tweede plaats. Voor de clubgenoten Sofie Swierenga, Amarens Dijkstra, Joyce Kats en Amber Bargerbos werd het een bijzondere prijsuitreiking. Zij vulden samen met een turnster van Udiros het volledige podium in de categorie jeugd 1 D3.

Voor een aantal dames staat er nog een FK op het programma. Plaatsing voor het FK is gebaseerd op het totale puntenaantal over twee wedstrijden.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *