Het bestuur van DGC bestaat uit 6 personen. Hier stellen zij zich voor:

Gerard van Kuijk

Gerard van Kuijk

Voorzitter

Ik ben getrouwd met Irma en samen hebben we een zoon Alwin en een dochter Dian die in de selectie zit bij Thomas en Femke. De meesten kennen mij met een camera in de hand, ook wel de ’saltospotter’ genoemd, zodra Dian een wedstrijd heeft. In het dagelijkse leven ben ik DTP’er/grafisch ontwerper en ontwerp ik voor Medicc Sports Europe alle marketingtools en verpakkingen voor sporthulpmiddelen dat onder de naam U-Sport op de markt te krijgen is. Naast mijn fulltime job heb ik een eigen grafisch ontwerpbureau. Dit komt DGC uiteraard allen maar ten goede 😉

Na een aantal jaar vond ik het tijd worden om de rol als voorzitter op mij te nemen. Bij zo’n mooie vereniging krijg ik daar alleen maar energie van!

Peter van Dijk

Peter van Dijk

Secretaris

Mijn enige dochter Leonora is in 2018 bij DGC lid geworden en sinds 2019 maak ik deel uit van het bestuur. Eerst als algemeen lid om de vereniging wat te leren kennen, maar na enkele maanden als secretaris. Ik ben in 2023 van baan verwisseld maar werk nog steeds grotendeels vanachter mijn laptop thuis. Dit vinden mijn 3 katten ook erg fijn want die krijgen meer aandacht dan ooit tevoren. Ik kan mijn werk goed combineren met de taken bij DGC. Overdag check ik zo nu en dan de mailbox van DGC tussen de calls en e-mails van mijn werk in.

In de vakanties ga ik graag camperen in een kleine tent. Dat kan ver weg zijn in Frankrijk maar ook de campings in Drenthe en zelfs bij Strandheem zijn favoriet. Ik heb zelf nooit op turnen gezeten. Tot mijn 35ste op voetbal en daarna tennis. Tegenwoordig sla ik nog wel eens een balletje padel en fiets ik graag.

Mirjam Veeman

Mirjam Veeman

Algemeen lid

Mijn naam is Mirjam, getrouwd en moeder van 3 kinderen, waarvan er 2 turnen. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier bij een grote bank en in de weekenden ga ik graag aan de slag als jurylid bij turn- en groepsspringwedstrijden. Mijn liefde voor het turnen gaat al ver terug en is ontstaan toen ik als kind vele uren in de gymzaal doorbracht en daar onvergetelijke herinneringen en ervaringen opdeed. Dat gun ik iedereen! Ik ben graag betrokken bij onze enthousiaste vereniging en zie er naar uit om vanuit het bestuur bij te dragen aan de gymsport in Drachten.

Janien Heslinga

Janien Heslinga

Activiteiten DGC

Ik ben Janien Heslinga, samen met mijn gezin woonachtig in Drachten. In het dagelijks leven ben ik ‘de juf’ van groep 1&2.
Samen met mijn man, Rob, heb ik een zoon, Sem. Hij turnt bij de selectie van DGC. Hij gaat met veel plezier 2x per week naar de trainingen bij Ruben.
Mijn man en ik hebben vroeger allebei op turnen gezeten. Ik heb vele uren in de sporthal doorgebracht met turnen, dansen en acro. Tegenwoordig ben ik weer meer in de zaal te vinden. Ik jureer turnwedstrijden van de jongens/heren in de regio.
Het organiseren van (sport)activiteiten en feestjes doe ik met veel plezier. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan een mooie, bloeiende vereniging.

Laura Bosman

Laura Bosman

Vice-voorzitter

Ik ben moeder van zoon Noah (fanatiek hockeyer) en dochter Dewy. Dewy traint al jaren fanatiek en met veel plezier bij DGC. Na enige jaren bij hockeyclub de Graspiepers in de commissie te hebben gezeten, vond ik het leuk om nu een steentje bij te dragen binnen DGC. Ik focus me vanuit het bestuur nu eerst vooral op de wens om een eigen turnhal te hebben (net als bijv Leek en Sneek). Daarnaast draag ik bij als een soort ‘vliegende keep’. Ik zet me ook in als vrijwilliger bij turn-activiteiten als het enigszins in de agenda past.

Ik heb een drukke baan (manager bij 2 gemeenten) en ben alleenstaande (of beter: alleengaande ;-)) ouder. Ik reis graag, tennis en vind het heerlijk om met mijn kinderen kletsend door het bos te lopen, een spel te spelen of samen ‘chillend’ voor de tv te ‘hangen’. Ik heb zelf geen turn-achtergrond (anders dan een kortdurende, maar zeker goedbedoelde poging in mijn jeugd :-)), dus ik leer volop. Blij dat ik onderdeel uitmaak van deze leuke, kundige en enthousiaste groep vrijwilligers!

Tinja Hekstra

Tinja Hekstra

Penningmeester

Ik ben Tinja en woon samen met mijn twee kinderen in Drachten. Mijn dochter Aimee deelt mijn vroegere passie voor turnen, ze turnt al jaren met veel plezier binnen de selectie van DGC waardoor ik betrokken bleef bij deze geweldige sport.

Het enthousiasme om ook zelf weer wat meer met turnen te doen bleef altijd aanwezig. Heel leuk om een rol gevonden te hebben en de sport vanaf een andere kant te leren kennen. Niet meer zelf op de toestellen maar nu op de achtergrond. Met een geweldige groep mensen wat bijdragen voor de turnsters/turners bij DGC; ik kijk ernaar uit!