Het bestuur van DGC bestaat uit 6 personen. Hier stellen zij zich voor:

VACANT

VACANT

Voorzitter

Het bestuur van Drachtster Gymnastiek Combinatie (DGC), bestaat momenteel uit 6 personen. Kenmerkende eigenschappen binnen het bestuur zijn: enthousiast, informeel, toegankelijk, slagvaardig, besluitvaardig, korte lijnen, actief en betrokken.
Er is een gezonde roulatie in het team waardoor er altijd verfrissende inzichten zijn en zelfreflectie aanwezig is, een belangrijk aspect binnen ons verenigingsbestuur.

Wegens het aftreden van de huidige voorzitter is DGC op zoek naar kandidaten die zichzelf in deze rol zien.

Schriftelijke reacties graag naar info@dgcdrachten.nl

Peter van Dijk

Peter van Dijk

Secretaris

Ik werk bij Philips in Drachten en ben daar verantwoordelijk voor het opzetten van een track & trace systeem. Mijn dochter Leonora van 12 jaar is lid van DGC. Daarvoor zat ze op hockey, maar het was snel duidelijk dat ze veel liever de handstand doet dan dat ze een sprint maakt achter een kleine bal aan. Thuis hebben we een trampoline en zodra het weer het toelaat maakt ze hier de sprongen met de namen die ik inmiddels ook heb leren kennen: de Arabier, flik flak en een bruggetje. Ik heb zin om me de komende jaren in te zetten voor DGC. Ik heb gemerkt dat het een hele gezellige en enthousiaste groep is waar ik mee ga samenwerken, dus dat gaat vast en zeker lukken.

Coos de Poel

Coos de Poel

Penningmeester

Meer dan 20 jaar geleden zijn wij, Cobi mijn vrouw, en ik lid geworden van de GALM, Groninger Actief Leven Model, van de gemeente onder leiding van Martin Zwiers. De GALM is al een hele tijd geleden opgegaan in DGC. De laatste jaren onder leiding van Janina Geertsma op de woensdagavond. In mijn werkzame jaren had ik een technisch beroep als elektrotechnicus. Inmiddels ben ik al meer dan 10 jaar met pensioen. We hebben samen 3 dochters en 8 kleinkinderen.
2 Daarvan Daisy en Fleur, turnen ook bij DGC.

Marita Veenstra

Marita Veenstra

Wedstrijdzaken

Mijn naam is Marita Veenstra - Miedema, 35 jaar en werk drie dagen per week bij Fier in Leeuwarden op de HR afdeling. Samen met mijn man, Jeffrey Veenstra, hebben wij drie kinderen. Jorrick, Annique en Steffen. Annique turnt in de selectie bij Aukje. In mijn vrije tijd doe ik aan zumba en streetdance bij Dansschool SDC Drachten.
Ik ga het wedstrijdsecretariaat van DGC onderhouden. Mijn start binnen het bestuur was bijzonder, i.v.m. de Corona-crisis. Tijdens een online vergadering heb ik kennis mogen maken met het bestuur en daarna uitleg ontvangen over mijn “takenpakket”. Fijn om zo te worden ontvangen en begeleid. Daarnaast hoop ik met mijn enthousiasme en resultaatgerichtheid een mooie aanvulling te kunnen zijn in het bestuur.

Anneke Siersema

Anneke Siersema

Ledenadministratie

Getrouwd met Arjan en moeder van 5 waarvan de jongste 2 turnen bij DGC. De andere 3 voetballen. In het dagelijks leven verpleegkundige in het Martini Ziekenhuis in Groningen en logistiek manager en taxi van ons huishouden. Het bestuur ervaar ik als een fanatieke, enthousiaste club mensen bij elkaar die mooie plannen hebben voor de vereniging. Binnen het bestuur doe ik de ledenadministratie. Verder heb ik zitting in de activiteitencommissie en beheer (niet alleen) ik de website.

Gerard van Kuijk

Gerard van Kuijk

Webmaster/PR

Ik ben getrouwd met Irma en samen hebben we een zoon Alwin die zich vooral bezig houd als producer/DJ en een dochter Dian die in de selectie zit bij Aukje. De meesten kennen mij met een camera in de hand als Dian weer eens een wedstrijd heeft. In het dagelijkse leven ben ik DTP’er/grafisch ontwerper en maak ik voor Medicc Sports Europe alle marketingtools en verpakkingen voor sporthulpmiddelen dat onder de naam U-Sport gelanceerd zal worden. Naast mijn fulltime job heb ik een eigen grafisch ontwerpbureau. Dit komt DGC uiteraard goed van pas natuurlijk 😉

Alette Wubs

Alette Wubs

Algemeen lid

Ik ben getrouwd met Ron en moeder van 3 kinderen waarvan de jongste (Duncan) bij de selectie van Hiddo traint. In mijn dagelijkse leven werk ik op twee Jenaplan scholen, St. Lukas en de Wiekslag en doe ik werkzaamheden binnen onze kerk op muzikaal gebied, helpen van de koster bij evenementen/ drukte (indien nodig) en het schrijven en op de planken zetten van eigen geschreven musicals.