De technische leiding (de trainers) verzorgt de trainingen. De trainers zijn voldoende gekwalificeerd volgens de normen van het KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). De technische leiding is lid van de commissie Technische Leiding. Daarnaast hebben al onze trainers een geldig EHBSO-diploma, voor eerste hulp bij sportongevallen.

De technische leiding kan worden geholpen door vrijwilligers. Vereisten: inzet en enthousiasme. De vrijwilligers worden in de gelegenheid gesteld om een cursus te volgen op kosten van de vereniging.

Hieronder stellen de trainers zich voor.

Janina Geertsma

Janina Geertsma

Trainer

Mijn naam is Janina Geertsma, ik ben opgegroeid in Holwerd en woon nu met Rutmer en dochter en zoon in Nij Beets. Na het voltooien van de ALO in Groningen in 1992, ben ik bij (de voorloper van) DGC begonnen. Gymnastiek, turnen, diverse damesgroepen, van peuter tot 80-plusser: in alle disciplines heb ik lesgegeven. Nu geef ik met veel plezier nog een dames- en herengroep les op de woensdagavond. De damesgroep heb ik voor het 25ste jaar, dus we hebben al veel lief en leed gedeeld. De herengroep traint een jaar of 13 bij mij. Alles wat met bewegen en sport te maken heeft is tevens mijn grote hobby. Daarnaast werk ik vier dagen in de week als docent Sport & Bewegen op het Drachtster Lyceum en heb ik nog wat vrijwilligersfuncties.

Baukje Tuinstra

Baukje Tuinstra

Trainer

Hallo ik ben Baukje Tuinstra. Geboren op 29-4-1964. Getrouwd met Goos en samen hebben we 2 prachtige dochters die inmiddels het huis uit zijn. Al meer dan 20 jaar geef ik bij DGC aerobics aan een leuke gezellige groep vrouwen op woensdag- en vrijdagochtend in MFC de Wier in Ureterp. Ook geef ik bij verschillende andere bedrijven: ouderengym, therapie zwemmen en zwemles. Verder ben ik heel creatief en hou ik van lezen en sudoku. In de vakanties en vele weekenden ben ik te vinden op het mooie eiland Terschelling waar wij een stacaravan hebben.

Thomas Wiebe Swart

Thomas Wiebe Swart

Trainer

Ik ben Thomas Wiebe Swart, getrouwd met Carla en samen hebben we twee zoons, Syger en Jelle. Ook zij zijn regelmatig bij mij in de les te vinden als hulp of gewoon om mee te doen bij een activiteit. Sinds 2006 ben ik bekend bij DGC als ‘meester Thomas’ en ik doe dit altijd met heel veel plezier. Bij DGC heb ik binnen het turnen aan verschillende categorieën lesgegeven. Momenteel geef ik les aan de selectiegroepen. Op elk niveau is het mijn streven om de kinderen beter te maken, maar vooral om ze plezier te laten hebben in het turnen. Thuis ben ik de huisvader, en als ik tijd heb kun je mij vinden in mijn groentetuin of in de keuken waar ik probeer wat de kokkerellen.

Aukje Salters

Aukje Salters

Trainer

Mijn naam is Aukje Salters, getrouwd met Hans en moeder van Linda en Wesley. Ik verzorg een deel van de selectielessen bij DGC, de lessen aan de springgroepen op woensdag. De peutergym, basisselectie en recreatiegym doe ik op maandag en kleuter en recreatiegym op zaterdag. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Naast de lessen die er gegeven moeten worden ben ik als trainer veel bezig met voorbereiden en uitzoeken van leerlijnen binnen het turnen. In de wintermaanden zoek ik met mijn gezin graag de sneeuw op en in de zomer gaan we er met de caravan op uit.

Ruben Wiersma

Ruben Wiersma

Trainer

Mijn naam is Ruben Wiersma. sinds 2020 geef ik de jongens van DGC les in de Bûtewacht. Naast dat ik trainer ben, ben ik zelf ook nog jurylid en turner bij een andere verengingen. In 2019 heb ik het Alfa-College Sport en Bewegen afgrond. Elke training wil ik de jongens graag wat bij brengen en zorgen dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wil je eens komen kijken of het wat voor jou is of voor iemand die je kent die dit graag wil? Dan staan de deuren altijd open op maandag en woensdag bij de Bûtewacht.

Niels Palmen

Niels Palmen

Trainer

Mijn naam is Niels Palmen, ik ben 20 jaar oud en train al 10 jaar freerunning. Ik ben enthousiast, leergierig en hou van een uitdaging. Ik ben nu al vanaf 2020 freerunning docent en geef ondertussen aan iets meer dan 10 groepen les per week. Dit vind ik heel mooi en haal ik hier veel voldoening uit. Vooral omdat ik mensen over hun angst heen probeer te helpen, ze laat groeien, spelen en leren. ik kijk er naar uit om bij DGC mijn lessen te mogen geven. 🙂

Femke Postma

Femke Postma

Trainer

Hoi! Mijn naam is Femke Postma, ik ben 23 jaar oud en woon in Leeuwarden. Ik ben nu zo’n 6 jaar met veel plezier trainster turnen dames bij DOS Dronrijp. Ik geef daar ongeveer 7 uren per week les aan turnsters tussen de 6 en 20 jaar. Zelf ben ik ook begonnen als turnster bij DOS, daarna ben ik overgestapt op groepsspringen wat ik ook met heel veel plezier heb gedaan! Ik zal vanaf seizoen 2022/2023 ook trainingen gaan geven bij DGC. Samen met meester Thomas zal ik de trainingen van de turnselectie op donderdag geven. Ik heb hier enorm veel zin in! Ik besteed tijdens de training veel aandacht aan onder andere kracht, lenigheid, techniek en wedstrijdtraining. Ik vind het belangrijk dat elke turnster, ongeacht het niveau, het beste uit zichzelf kan halen en veel plezier beleeft in de trainingen en op wedstrijden. Naast de uren die ik in de gymzaal sta ben ik ook nog werkzaam als sleutelhoudster bij Poiesz Supermarkten in Dronrijp.

Leon Riddersma

Leon Riddersma

Trainer

Heyhoi! Mijn naam is Leon Riddersma, ik ben 20 jaar oud en kom uit Drachten. Ik sta sinds mijn 15de als trainer in de turnhal. Ik begon bij SFK en geef nu training aan WSBF. Ik heb zelf ook kort geturnd maar ben al vrij snel naar Acrogym overgestapt. Dit doe ik al 10 jaar. Buiten het turnen kan je mij ook herkennen als (gym)meester Leon. Voor mijn opleiding sport en bewegen sta ik veel voor scholen. Dit jaar kom ik ook bij DGC. Waar ik verschillende groepen les ga geven! Ik heb er heel veel zin in en hou wel van een uitdaging. Een lach bij een training vind ik erg belangrijk! Maar een leuk trucje kunnen is natuurlijk ook erg tof!