DGC heeft een hele fijne groep goed gekwalificeerde trainers! Naast dat zij allemaal hun eigen lessen verzorgen en dus een geldige licentie (volgens de normen van de KNGU) hebben, is elke trainer ook in het bezit van een geldig EHBSO-diploma (eerste hulp bij sportongevallen).

De trainers staan er niet alleen voor. Zij worden ondersteund door vrijwilligers en assistenten. DGC is altijd op zoek naar vrijwilligers en assistenten. Het volgen van de juiste cursussen kan door DGC worden geregeld en betaald.

Maar wie zijn nou onze fijne trainers en assistenten? Hieronder stellen zij zich voor:

Janina Geertsma

Janina Geertsma

Trainster

Mijn naam is Janina Geertsma, ik ben opgegroeid in Holwerd en woon nu met Rutmer en dochter en zoon in Nij Beets. Na het voltooien van de ALO in Groningen in 1992, ben ik bij (de voorloper van) DGC begonnen. Gymnastiek, turnen, diverse damesgroepen, van peuter tot 80-plusser: in alle disciplines heb ik lesgegeven. Nu geef ik met veel plezier nog een dames- en herengroep les op de woensdagavond. De damesgroep heb ik voor het 25ste jaar, dus we hebben al veel lief en leed gedeeld. De herengroep traint een jaar of 13 bij mij. Alles wat met bewegen en sport te maken heeft is tevens mijn grote hobby. Daarnaast werk ik vier dagen in de week als docent Sport & Bewegen op het Drachtster Lyceum en heb ik nog wat vrijwilligersfuncties.

Baukje Tuinstra

Baukje Tuinstra

Trainster

Hallo ik ben Baukje Tuinstra. Geboren op 29-4-1964. Getrouwd met Goos en samen hebben we 2 prachtige dochters die inmiddels het huis uit zijn. Al meer dan 20 jaar geef ik bij DGC aerobics aan een leuke gezellige groep vrouwen op woensdag- en vrijdagochtend in MFC de Wier in Ureterp. Ook geef ik bij verschillende andere bedrijven: ouderengym, therapie zwemmen en zwemles. Verder ben ik heel creatief en hou ik van lezen en sudoku. In de vakanties en vele weekenden ben ik te vinden op het mooie eiland Terschelling waar wij een stacaravan hebben.

Thomas Wiebe Swart

Thomas Wiebe Swart

Trainer

Ik ben Thomas Wiebe Swart, getrouwd met Carla en samen hebben we twee zoons, Syger en Jelle. Ook zij zijn regelmatig bij mij in de les te vinden als hulp of gewoon om mee te doen bij een activiteit. Sinds 2006 ben ik bekend bij DGC als ‘meester Thomas’ en ik doe dit altijd met heel veel plezier. Bij DGC heb ik binnen het turnen aan verschillende categorieën lesgegeven. Momenteel geef ik les aan de selectiegroepen. Op elk niveau is het mijn streven om de kinderen beter te maken, maar vooral om ze plezier te laten hebben in het turnen. Thuis ben ik de huisvader, en als ik tijd heb kun je mij vinden in mijn groentetuin of in de keuken waar ik probeer wat de kokkerellen.

Aukje Salters

Aukje Salters

Trainster

Mijn naam is Aukje Salters. Op maandagochtend vind je me in gymzaal de Parel met de jongste leden van DGC. Hier leren de kinderen samen met hun ouders/verzorgers de basisvaardigheden van bewegen. Uiteindelijk gaan deze leden met een beweegdiploma naar huis.
Met de leden van de springgroep (12+) train ik op woensdag nog voor springwedstrijden op recreatief niveau en is het ook altijd een gezellige boel. Voor mij staat plezier in bewegen voorop en dat sluit heel mooi aan bij de visie van onze sportclub.
In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn man, Hans en onze twee kinderen Linda en Wesley. In de zomer het liefst op het water, en in de winter zoeken we graag de sneeuw op.

Ruben Wiersma

Ruben Wiersma

Trainer

Mijn naam is Ruben Wiersma. sinds 2020 geef ik de jongens van DGC les in de Bûtewacht. Naast dat ik trainer ben, ben ik zelf ook nog jurylid en turner bij een andere verengingen. In 2019 heb ik het Alfa-College Sport en Bewegen afgrond. Elke training wil ik de jongens graag wat bij brengen en zorgen dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wil je eens komen kijken of het wat voor jou is of voor iemand die je kent die dit graag wil? Dan staan de deuren altijd open op maandag en woensdag bij de Bûtewacht.

Niels Palmen

Niels Palmen

Trainer

Mijn naam is Niels Palmen, ik ben 20 jaar oud en train al 10 jaar freerunning. Ik ben enthousiast, leergierig en hou van een uitdaging. Ik ben nu al vanaf 2020 freerunning docent en geef ondertussen aan iets meer dan 10 groepen les per week. Dit vind ik heel mooi en haal ik hier veel voldoening uit. Vooral omdat ik mensen over hun angst heen probeer te helpen, ze laat groeien, spelen en leren. ik kijk er naar uit om bij DGC mijn lessen te mogen geven. 🙂

Femke Postma

Femke Postma

Trainster

Hey! Mijn naam is Femke Postma, ik ben 24 jaar en geef sinds 2022 les aan de selectie bij DGC. Ik heb zelf vroeger ook altijd aan turnen en groepsspringen gedaan en heb dat als mega leuk ervaren. Ik vind het belangrijk dat de turnsters veel plezier beleven tijdens de trainingen, maar ook hard werken en het beste uit jezelf halen staan bij mij bovenaan!

Leon Riddersma

Leon Riddersma

Trainer

Heyhoi! Mijn naam is Leon Riddersma, ik ben 20 jaar oud en kom uit Drachten. Ik sta sinds mijn 15de als trainer in de turnhal. Ik begon bij SFK en geef nu training aan WSBF. Ik heb zelf ook kort geturnd maar ben al vrij snel naar Acrogym overgestapt. Dit doe ik al 10 jaar. Buiten het turnen kan je mij ook herkennen als (gym)meester Leon. Voor mijn opleiding sport en bewegen sta ik veel voor scholen. Dit jaar kom ik ook bij DGC. Waar ik verschillende groepen les ga geven! Ik heb er heel veel zin in en hou wel van een uitdaging. Een lach bij een training vind ik erg belangrijk! Maar een leuk trucje kunnen is natuurlijk ook erg tof!

Jasmijn Elzinga

Jasmijn Elzinga

Trainster

Hoi, Mijn naam is jasmijn Elzinga en ik ben 16 jaar oud. Dit jaar ga ik voor het eerst zelf training geven aan de recreatie groepen, hier heb ik super veel zin in. Hiervoor heb ik eerst zelf 5 jaar op acrogym gezeten en daarna heb ik ook 5 jaar lang geturnd bij DGC. Daarnaast ben ik nog aan het studeren voor trainer/coach turnen.
Ik vind het erg leuk om de kinderen nieuwe trucjes te leren, maar plezier staat natuurlijk altijd voorop!