De technische leiding (de trainers) verzorgt de trainingen. De trainers zijn voldoende gekwalificeerd zijn volgens de normen van het KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). De technische leiding is lid van de commissie Technische Leiding. Daarnaast hebben al onze trainers een geldig EHBO-diploma, bijvoorbeeld EHBO bij sportongevallen.

De technische leiding kan worden geholpen door vrijwilligers. Vereisten: inzet en enthousiasme.
De vrijwilligers worden in de gelegenheid gesteld om een cursus te volgen op kosten van de vereniging.

Hieronder stellen de trainers zich voor.

Aukje Salters

Aukje Salters

Trainer

Mijn naam is Aukje Salters, getrouwd met Hans en moeder van Linda en Wesley. Ik verzorg een deel van de selectielessen bij DGC, de lessen aan de springgroepen op woensdag. De peutergym, basisselectie en recreatiegym doe ik op maandag en peuter-, kleuter en recreatiegym op vrijdag. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Naast de lessen die er gegeven moeten worden ben ik als trainer veel bezig met voorbereiden en uitzoeken van leerlijnen binnen het turnen. In de wintermaanden zoek ik met mijn gezin graag de sneeuw op en in de zomer gaan we er met de caravan op uit.

Janina Geertsma

Janina Geertsma

Trainer

Mijn naam is Janina Geertsma, ik ben opgegroeid in Holwerd en woon nu met Rutmer en dochter en zoon in Nij Beets. Na het voltooien van de ALO in Groningen in 1992, ben ik bij (de voorloper van) DGC begonnen. Gymnastiek, turnen, diverse damesgroepen, van peuter tot 80-plusser: in alle disciplines heb ik lesgegeven. Nu geef ik met veel plezier nog een dames- en herengroep les op de woensdagavond. De damesgroep heb ik voor het 25ste jaar, dus we hebben al veel lief en leed gedeeld. De herengroep traint een jaar of 13 bij mij. Alles wat met bewegen en sport te maken heeft is tevens mijn grote hobby. Daarnaast werk ik vier dagen in de week als docent Sport & Bewegen op het Drachtster Lyceum en heb ik nog wat vrijwilligersfuncties.

Jitske Brouwer - Mulder

Jitske Brouwer - Mulder

Trainer

Ik ben Jitske Brouwer-Mulder en ben nu een aantal jaren werkzaam als trainster bij de recreatiegroepen op de dinsdagmiddag. Ik ben getrouwd, heb twee schatten van kinderen en een hond, Benji. Als kleuter stond ik al meer op mijn handen dan op mijn voeten en daarom hebben mijn ouders mij al vrij snel op gym gedaan, waarna al snel de turnselectie volgde. Ik ben ruim 20 jaar zelf actief geweest in de turnsport en ben meerdere malen Fries kampioen geworden. Op dit moment geef ik naast de lessen bij DGC nog les bij de gymvereniging in Oldeboorn waar ik voornamelijk de selectiegroepen begeleid en train. Naast mijn werk in de gym/turnwereld ben ik vrijwilligster in het ziekenhuis Nij Smellinghe. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan familie en vrienden: Ik ben een levensgenieter!

Karam Farhat

Karam Farhat

Trainer

Mijn naam is Karam Farhat, geboren in Syrië. In 2014 begon ik freerunlessen te nemen om vooral de basis te leren in de turnhal van Sneek. Ik woon nu ongeveer 5 jaar in Nederland en ik volg de artiest dans opleiding bij D’drive in de Neushoorn Leeuwarden (MBO Niveau 4). Naast mijn studie geef ik danslessen (Breakdance en Hiphop). Ik werk bij Dance Company 058, bij Urbanraw in Leeuwarden, en bij Fit Concept in Grou. Vanaf september 2019 ben ik bij DGC begonnen met het geven van freerunlessen.

Ruben Wiersma

Ruben Wiersma

Trainer

Mijn naam is Ruben Wiersma. sinds 2020 geef ik de jongens van DGC les in de Bûtewacht. Naast dat ik trainer ben, ben ik zelf ook nog jurylid en turner bij een andere verengingen. In 2019 heb ik het Alfa-College Sport en Bewegen afgrond. Elke training wil ik de jongens graag wat bij brengen en zorgen dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wil je eens komen kijken of het wat voor jou is of voor iemand die je kent die dit graag wil? Dan staan de deuren altijd open op maandag en woensdag bij de Bûtewacht.

Thomas Wiebe Swart

Thomas Wiebe Swart

Trainer

Ik ben Thomas Wiebe Swart, getrouwd met Carla en samen hebben we twee zoons, Syger en Jelle. Ook zij zijn regelmatig bij mij in de les te vinden als hulp of gewoon om mee te doen bij een activiteit. Sinds 2006 ben ik bekend bij DGC als ‘meester Thomas’ en ik doe dit altijd met heel veel plezier. Bij DGC heb ik binnen het turnen aan verschillende categorieën lesgegeven. Momenteel geef ik les aan een selectiegroepen. Op elk niveau is het mijn streven om de kinderen beter te maken, maar vooral om ze plezier te laten hebben in het turnen. Thuis ben ik de huisvader, en als ik tijd heb kun je mij vinden in mijn groentetuin of in de keuken waar ik probeer wat de kokkerellen.