Handstandwereldrecord 2018

Geweldig bedankt allemaal! 

Update 5-10-2018: Vandaag kwam dan eindelijk de langverwachte uitslag van Guinness, en helaas…….ons wereldrecord handstand wordt niet erkend. De jury is zeer streng, terecht uiteraard.
Het feit blijft dat we een fantastische dag hebben gehad met een prachtig evenement. Uiteraard gaan we broeden op revanche!

—————————————————————————————————————————-

Woorden schieten tekort. Allemachtig, wat hebben we gedaan 7 juli! Wat een succes! Prachtig weer! Heel veel vrijwilligers die keihard gewerkt hebben. Stress in de inschrijftent, maar wat waren we blij dat iedereen uiteindelijk gewoon mee kon doen! Een fantastisch aantal deelnemers. Kippenvel en TROTS toen de lange rode sliert (met grote dank aan hoofdsponsor HeltiQ) naar het handstandveld bewoog: nu gaat het echt gebeuren! De belangrijke taak van de stewards en witnesses. En het moment zelf!!! En als slotakkoord de (voorlopige) uitslag: 594 goede handstanders! Wat zijn wij ongelooflijk trots op alles en iedereen. Woorden kunnen dit onmogelijk uitdrukken.

Nu kunnen we allemaal alle foto’s en filmpjes bekijken en flink nagenieten. Daarna zo snel mogelijk het bewijs aanleveren en hopen dat ze tevreden zijn bij Guinness. De uitslag laat waarschijnlijk wel 2-3 maanden op zich wachten, dus we moeten nog even geduld hebben. Maar dan … komen we dan gewoon echt in het Guinness World Records boek?

Een dag na onze geweldige recordpoging hebben we vernomen, dat in mei j.l. in IJsland eenzelfde recordpoging gedaan is met 607 personen. Hiervan waren wij (helaas) niet op de hoogte. Deze poging is bij Guinness World Records (nog) niet goedgekeurd, dus wij gaan uiteraard ook z.s.m. ons bewijs insturen en dan is het duimen draaien tot we blaren hebben.
Ondanks deze uitdaging hebben we zaterdag 7 juli natuurlijk iets prachtigs beleefd met z’n allen. Duimen jullie mee?

Logo Handstand Wereldrecord 2018

Hieronder een korte impressie!

Deze wereldrecordpoging werd mede mogelijk gemaakt door:
© DGC Drachten - 2024