U bent de puberleeftijd al (ruim) gepasseerd, maar wilt nog steeds graag actief worden/ blijven, ook dan kunt u bij DGC terecht. Namelijk bij:

Trampolinespringen (18+)

Ben jij sportief en zoek jij naast je drukke baan of studie een actieve en gezellige sportgroep? Heb je misschien in het verleden geturnd en lijkt het je leuk om dit weer op te pakken? Dan is deze springgroep zeker iets voor jou! De springgroep voor volwassenen heeft geen leeftijdsgrens en is een combinatie tussen mannen en vrouwen. Dit zorgt voor een leuke sfeer. Met z’n allen een uur in de week flink actief sporten en alles om je heen even vergeten. In deze les wordt gestreefd naar uitdaging, ieder op zijn eigen niveau. We variëren met verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld tumblingbaan, trampoline, pegasus en vloer. Overslagen, radslagen, salto’s voorover, achterover, zijwaarts, niet is te gek in deze les. Waar we ook aan werken in deze les is kracht, conditie en lenigheid. Dit betekent af en toe flink zweten in een krachtroutine. Aan het einde van de les is er vaak aandacht voor het stretchen van de spieren. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze gezellige en actieve springgroep voor volwassenen? Kom dan gauw een langs voor een proefles! Iedereen is welkom, des te meer plezier.

Heren recreatie gymnastiek (50+)  en Dames recreatie gymnastiek (50+)

DGC geeft gymnastiek aan 50+, alleen mannen of vrouwen of gemengd. Binnen de vereniging is het streven ook om met de lessen zoveel mogelijk senioren te bewegen sportief actief te worden en te blijven. Algemeen wordt erkend dat lichamelijke inactiviteit een belangrijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten, overgewicht, te hoge bloeddruk, CVA (hersenbloeding of herseninfarct), diabetes mellitus II (suikerziekte) en osteoporose (botontkalking). Bovendien vergrijst Nederland. De groep senioren neemt zowel in omvang als in gemiddelde leeftijd toe.

Op een ontspannen en gezellige manier zijn we actief bezig, ieder op zijn of haar eigen niveau. Plezierig en veelzijdig bewegen staat voorop. Deze beweegactiviteiten zijn gericht op het bevorderen van de conditie, stabiliteit (valpreventie), mobiliteit en cognitieve functies.

We beoefenen diverse vormen van bewegen op muziek, maar ook sport- en spelvormen.

Elke les bestaat uit een warming-up, een hoofdactiviteit en een afsluiting, waarbij we alle spiergroepen bij langs gaan. Kenmerkend aan deze lessen is dat we elke week wat anders doen”.

Heb je interesse om eens bij een van de groepen mee te doen dan ben je van harte welkom.

Voor informatie over de contributie klik hier.