Dat sporten gezond is, weten we allemaal. Dat geldt echt voor alle leeftijden. U bent de puberleeftijd al (ruim) gepasseerd, maar wilt nog steeds graag actief worden/blijven en gezond ouder worden. Ook dan kunt u bij DGC terecht. Naast recreatief gym en springen voor volwassenen, biedt DGC ook aerobics aan.

Trampolinespringen (18+)

Ben jij sportief en zoek jij naast je drukke baan of studie een actieve en gezellige sportgroep? Heb je misschien in het verleden geturnd en lijkt het je leuk om dit weer op te pakken? Dan is deze springgroep zeker iets voor jou! De springgroep voor volwassenen heeft geen leeftijdsgrens en is een combinatie tussen mannen en vrouwen. Dit zorgt voor een leuke sfeer. Met z’n allen een uur in de week flink actief sporten en alles om je heen even vergeten. In deze les wordt gestreefd naar uitdaging, ieder op zijn eigen niveau. We variëren met verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld tumblingbaan, trampoline, pegasus en vloer. Overslagen, radslagen, salto’s voorover, achterover, zijwaarts, niet is te gek in deze les. Waar we ook aan werken in deze les is kracht, conditie en lenigheid. Dit betekent af en toe flink zweten in een krachtroutine. Aan het einde van de les is er vaak aandacht voor het stretchen van de spieren. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze gezellige en actieve springgroep voor volwassenen? Kom dan gauw een langs voor een proefles! Iedereen is welkom, des te meer plezier.

Heren recreatie gymnastiek (50+)  en Dames recreatie gymnastiek (50+)

DGC geeft gymnastiek aan 50+, alleen mannen of vrouwen of gemengd. Binnen de vereniging is het streven ook om met de lessen zoveel mogelijk senioren te bewegen sportief actief te worden en te blijven. Algemeen wordt erkend dat lichamelijke inactiviteit een belangrijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten, overgewicht, te hoge bloeddruk, CVA (hersenbloeding of herseninfarct), diabetes mellitus II (suikerziekte) en osteoporose (botontkalking). Bovendien vergrijst Nederland. De groep senioren neemt zowel in omvang als in gemiddelde leeftijd toe.

Op een ontspannen en gezellige manier zijn we actief bezig, ieder op zijn of haar eigen niveau. Plezierig en veelzijdig bewegen staat voorop. Deze beweegactiviteiten zijn gericht op het bevorderen van de conditie, stabiliteit (valpreventie), mobiliteit en cognitieve functies.

We beoefenen diverse vormen van bewegen op muziek, maar ook sport- en spelvormen.

Elke les bestaat uit een warming-up, een hoofdactiviteit en een afsluiting, waarbij we alle spiergroepen bij langs gaan. Kenmerkend aan deze lessen is dat we elke week wat anders doen”.

Heb je interesse om eens bij een van de groepen mee te doen dan ben je van harte welkom.

Voor informatie over de contributie klik hier.

Aerobics

Aerobics is een les waar je je uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid traint, en dit alles gaat op muziek. We beginnen met een warming-up om de spieren en het lichaam voor te bereiden op de training. Dan strekken we de beenspieren en gaan door met het impact-gedeelte, dat is voor het uithoudingsvermogen.

De les kan variëren van een combinatie van verschillende pasjes tot veel herhalingen van basispassen. Daarna pakken we matten en gaan de spieren van buik, billen, benen enzovoort trainen. Nog een cooling down tot besluit op langzame rustige muziek om de spieren te strekken en de lenigheid te onderhouden.

Buiten dat bewegen belangrijk is, heeft de gezelligheid een zeer belangrijke rol in de groepen. Dat is te merken in de training, maar ook tijdens de nazit. Onder het genot van een kopje koffie wordt er vaak heerlijk bij gekletst.

De meeste leden zijn tussen de 50 en 70 jaar, maar ook als je wat jonger of wat ouder bent, ben je van harte welkom.

Voor informatie over de contributie klik hier.