Al vanaf een jaar of 6 kun je leren om prachtige sprongen, salto’s en andere kunsten m.b.v. een trampoline of een plankoline, een kast en een dikke valmat te maken. Solospringen is leuk, maar wat denk je van springen in een groep. Met zijn allen snel achterelkaar dezelfde sprong zo netjes mogelijk uitvoeren.

Er zijn verschillende (leeftijds)groepen.

Combinatie springgroep 6+

Ben jij tussen de 6 en 8 jaar oud en hou jij van toestellen turnen maar wil je ook ervaring opdoen in het groepsspringen, dan is deze combinatiespringgroep misschien iets voor jou! In deze les leer je je evenwicht bewaren op de balk, koprolletjes maken op de brug en oefeningen zoals een handstand of radslag op de lange mat. Waar we in deze les ook veel aandacht aan besteden is springen. Hierbij variëren we met verschillende materialen. Zo blazen we regelmatig de tumblingbaan op, springen we over de kast en op trampolines.

Springgroep 9 t/m 12 jaar

Ben jij tussen de 9 en de 12 jaar oud, ben je actief, kun je niet stilzitten en hou jij ervan om te springen? Dan is deze springgroep misschien wel iets voor jou! In deze les leer je hoe je prachtige sprongen kan maken op diverse onderdelen zoals; trampoline, plankoline kast, dubbele trampoline, lange mat en bijvoorbeeld de tumblingbaan. Solospringen is leuk, maar wat denk je van springen in een groep! Als team doe je mee aan springwedstrijden. Met z’n allen snel achter elkaar, dezelfde sprongen, zo netjes mogelijk uitvoeren. In deze actieve les leer je niet alleen mooie sprongen maken maar leer je ook samenwerken met je team. Ook wordt er aandacht besteed aan kracht, lenigheid en conditie.

Springgroep 12 t/m 18 jaar

Ben jij sportief en hou je van springen en bewegen gezellig samen met je leeftijdsgenoten? Dan is deze springgroep misschien wel iets voor jou! Van salto’s, barani’s, overslagen en flikflakken, niets is te gek! Elke week proberen we je uit te dagen op je eigen tempo en niveau. In deze les variëren we met verschillende onderdelen zoals trampoline, kast, tumblingbaan, pegasus en vloer. We trainen ook voor springwedstrijden waar we samen als team strijden om een titel op verschillende onderdelen. Met z’n allen, snel achter elkaar dezelfde sprongen, zo netjes mogelijk uitvoeren. Naast springen proberen we je ook uit te dagen op het gebied van lenigheid, kracht en conditie!

Voor alle lessen geldt: Ben je nieuwsgierig geworden naar deze gezellige en sportieve springgroep? Kom dan gauw eens langs voor een proefles!

Voor informatie over de contributie klik hier.