Paulien Julia Joelle Jirla Lotte Leonora Tessa

FK plaatsingswedstrijden Gorredijk dames

Dit weekend waren er in Gorredijk de wedstrijden voor de meiden van niveau F, G en H.

Op zaterdag waren er drie wedstrijdronden. DGC was met twee turnsters aanwezig in de eerste ronde. Hoewel het niet gelukt is het podium te betreden was er voor Hedwig wel een knappe vijfde plaats in de meerkamp.

In de tweede ronde was er een grotere groep van ons aanwezig. DGC had vijf turnsters in de categorie junior G. In deze categorie was Jasmijn Elzinga de sterkste en behaalde brons.

Ryanna Aimee Jasmijn Amarens Sofie
Ryanna, Aimee, Jasmijn, Amarens en Sofie

In ronde drie was het voor de trainers Thomas, Femke en Aukje onmogelijk alle oefeningen van de turnsters te bekijken. Ze turnden op drie toestellen tegelijk en waren verspreid door de hele zaal. Op baan A was Lotte den Hamer de sterkste in de categorie junior F. Net als Lotte ging ook Jirla Roersma met een gouden medaille naar huis. Zij werd (voor haarzelf totaal onverwacht) eerste in de categorie junior H.

Paulien Julia Joelle Jirla Lotte Leonora Tessa
Paulien, Julia, Joëlle, Jirla, Lotte, Leonora en Tessa

Op zondag waren er nog een keer drie wedstrijdrondes.

Jeugd H trapte af in de eerste ronde.  In deze ronde waren er 4 turnsters die allemaal zo goed mogelijk willen presteren. Benthe van Elselo was in deze ronde de sterkst namens DGC met een hele knappe vijfde plek. Verschillende andere dames plaatsten zich voor de toestelfinales op 1 juli in Drachten door bij de eerst 4 op een toestel te eindigen.

In ronde 2 was het de beurt aan de categorie jeugd G. Beide dames turnden een uitstekende wedstrijd maar kwamen helaas beide tekort voor een podiumplek.

In ronde 3 was het de beurt aan de categorieën senior F en junior F. Daniëlle eindigde net buiten het podium bij de senioren op een hele mooie vierde plaats. Grytsje turnde in een hele sterke categorie en kon deze keer helaas het podium niet halen.

Op naar 18 en 19 maart als we een thuiswedstrijd mogen turnen.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *