DGC microteamspringen D 03-02-2024 01

Microteam wedstrijd in Dalen

We nemen u even mee naar Dalen . Het trio Dewy, Annique en Joëlle reisden zaterdag 3 februari samen met moeders en trainer af naar dit pittoreske dorpje in Drenthe. Ze hadden zich namelijk voorgenomen om mee te doen aan de microteam wedstrijden in AHOY Rotterdam. Hiervoor moesten ze zich eerst nog wel even plaatsen via deze voorronde. De microteamwedstrijden houden in dat je meedoet op de airtrack, pegasus en mintramp. Die scores worden bij elkaar opgeteld, en al je dan bij de beste 4 van jouw categorie hoort, ben je erbij in AHOY.

De meiden van DGC startten op de aitrack. We hadden afgesproken te starten met een hurksalto-arabier, maar omdat twee meiden, het lastig vonden om met kromme knieën te turnen, kregen we aftrek voor te mooi gestrekte benen. Dit was erg jammer, en deze punten moesten de meiden zien in te halen op de pegasus/minitramp. Op dit toestel turnen ze echt ontzettend netjes! Dit was ook te zien in de beoordeling van de jury (zie foto).

DGC microteamspringen D 03-02-2024 02

DGC microteamspringen D 03-02-2024 03

Vol enthousiasme, maar eigenlijk al wetende dat meedoen aan Ahoy er niet in zat liepen de dames vrolijk (want we blijven áltijd lachen) mee aan de afmars. Wat we eigenlijk al hadden voorspeld, bleek ook zo te zijn. De afgekeurde salto’s kostten te veel punten en hebben hen een plek in AHOY gekost! Nou had Joëlle nog wat medailles op de kop getikt, en kregen de meiden toch nog een troostprijsje in een chique restaurant 😉

DGC microteamspringen D 03-02-2024 04

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *