Deelneemsters WG4 FK meerkamp Lemmer 2022

FK meerkamp WG4 Lemmer

Lemmer, zaterdag 11 juni 2022

Voor de damesturnsters van DGC was vandaag het Fries Kampioenschap meerkamp. Middels een plaatsingswedstrijd hebben 6 meiden van DGC zich gekwalificeerd voor dit Kampioenschap.

Jirla Roersma moest vroeg opstaan om in ronde 1 op de vier toestellen haar oefeningen te tonen. Ondanks hard trainen en support vanaf de tribune lukte het haar niet om het podium te halen.

Voor Tessa de Jong werd het een dag met een zilveren randje. Zij wist een zilveren medaille te behalen. Ze turnde een stabiele wedstrijd en wist ondanks een vervelende blessure net op tijd weer fit genoeg te zijn voor deze meerkamp. In dezelfde ronde kwamen ook Sofie Swierenga, Lotte den Hamer en Jasmijn Elzinga uit voor DGC. Sofie en Jasmijn turnden in de categorie Junior en Lotte en Tessa waren beiden Jeugd.

Lotte wist knap op de vijfde plek te eindigen. Ze had een prachtige score op de balk, alleen de sprong viel iets tegen in het totaal.

Voor Sofie en Jasmijn was het podium ook te hoog gegrepen. Sofie viel helaas van de balk en verloor daarmee een groot aantal punten Jasmijn liet de punten liggen op het toestel vloer.

Als laatste was Saffirah Zijlstra aan zet. Met een goede start op sprong zat ze meteen goed in de wedstrijd. Ze turnde een stabiele wedstrijd met op brug een nieuw onderdeel en ondanks het feit dat ze geen podiumplek heeft kunnen bemachtigen ging ze wel tevreden naar huis.

Voor deze meiden was het een goede voorbereiding op de toestelfinale van volgende week waar de dames allemaal weer in actie zullen komen.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *