Medailles-1-2-3

Plaatsingswedstrijden FK Joure en Makkum

Joure 19 en 20 maart 2022

De eerste wedstrijd voor veel meisjes in de jongste categorie. Na 2 jaar corona mochten ze dan eindelijk hun eerste wedstrijd turnen. Best spannend voor iedereen ook al had je al eens een wedstrijd geturnd. Voor de trainers was het ook spannend omdat met name voor de jongste categorie de oefenstof helemaal veranderd is. Er deden 2 teams mee in de categorie pupil supplement niveau 5. 1 Team op de zaterdag en 1 team op de zondag. Het team op zaterdag bestond uit Serah, Martje, Lotte en Sanne. Het ging op het ene onderdeel beter als het andere. Omdat het een teamwedstrijd was en er toch wel wat te veel slordigheden en foutjes op de verschillende onderdelen werden gemaakt eindigde dit team net naast het podium. Het team pupil supplement niveau 4 deed ook op zaterdag mee aan de wedstrijd. Het team van Tamar, Lauren en Dewy deed erg hun best en dat resulteerde dan ook in een prachtige 2de plek.

Bij de wat oudere turnsters deden er 2 turnsters van ons mee. Dit was in wat we noemen de keuzeoefenstof. 2 Turnsters in de categorie junior supplement E. Dian en Sarah turnden beide een bijna foutloze wedstrijd en mochten dan ook samen plaatsnemen op het podium. Dian mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en Sarah mocht zelfs de zilveren medaille mee naar huis nemen. Een fantastisch resultaat.

Winnaars DGC pupil supplement niveau 4  Winnaars DGC plaatsingswedstrijd FK 19 maart 2022  Winnaars DGC junior E

Foto links: Tamar, Dewy en Lauren en foto rechts Sarah en Dian. Foto midden alle winnaars bij elkaar

Op zondag was het tijd voor nog een team in de categorie pupil supplement niveau 5. Anna, Tiara en Livia mochten proberen om met het team zo hoog mogelijk te eindigen. Helaas lukte dit niet en eindigden ze net buiten het podium.

Naast het team resultaat tellen ook de individuele resultaten voor de turnsters mee voor plaatsing op verschillende Friese Kampioenschappen. Het is nog niet voor iedereen bekend. Maar naast Dian en Sarah mag in ieder geval ook Livia zich gaan opmaken voor een individuele wedstrijd op de meerkamp. Er hebben zich vast ook nog turnsters geplaatst voor de FK toestel maar dat wordt later bekend gemaakt.

Makkum 26 en 27 maart 2022

Dit weekend was er een wedstrijd voor jeugd, junioren en senioren supplementen H, G en F. Van DGC deden er veel turnsters mee. Ze waren verdeeld over 6 wedstrijdrondes over 2 dagen. Een druk weekend dus. Op zaterdagochtend mocht Jirla het spits afbijten. In de categorie jeugd H turnde zij een hele stabiele wedstrijd. Bij de einduitslag mocht ze helaas net niet op het podium plaatsnemen maar met een mooie 5de plek mag ze zich wel op gaan maken voor het FK.

In ronde 2 was het de beurt aan Amarens en Sophie in de categorie junior G en Merel Adema in de categorie junior H. Alle 3 turnden een stabiele wedstrijd maar hier en daar zaten er toch wat te veel slordigheden in de oefeningen waardoor het podium voor deze dames niet in beeld kwam. Sophie plaatst zich met een 6de plaats wel voor het FK.

In ronde 3 was het de beurt aan Lotte, Aimée en Ryanna. Samen in de categorie jeugd G. Er waren best wel wat zenuwen aanwezig bij de dames. Maar ze sloegen zich alle drie heel goed door de oefeningen heen. Het was bij de prijsuitreiking dan ook best even spannend. Lotte mocht tot haar verbazing de zilveren medaille in ontvangst nemen wat natuurlijk een fantastisch resultaat is.

In de laatst ronde van de dag was het de beurt aan Tessa, Roos, Senna en Joëlle. Ook in de categorie jeugd G. De start op was op de vloer. Na de wedstrijd waren er verschillende complimenten over de vloeroefening van Tessa. Ze scoorde dan ook het hoogste cijfer op vloer deze ronde. Ook de rest van de onderdelen ging ontzettend goed voor alle dames. Ze waren dan ook allemaal dik tevreden over hoe de wedstrijd verlopen was. Bij de prijsuitreiking mocht Tessa zelfs de gouden medaille in ontvangst nemen wat zeer verbaasde en blije kreten van de tribune opleverde.

Winnares Lotte DGC jeugd G  Deelneemsters DGC plaatsingswedstrijd FK Makkum  Winnares Tessa DGC jeugd G

Foto links: Lotte, foto midden: Joëlle, Tessa, Senna en Roos en foto rechts Tessa

Op zondag in het eerste rondje mochten Leonora en Tess hun wedstrijd turnen in de categorie jeugd H. Voor beide dames de eerste wedstrijd in de keuzeoefenstof. Allebei behoorlijk zenuwachtig maar toch lieten ze allebeide zien dat ze er hard voor knokten. Bij de einduitslag was er helaas geen podiumplek voor beide dames.

In de tweede ronde van de dag mochten Anouk en Saffirah het proberen in de categorie jeugd F. Jasmijn en Thirza mochten het proberen in de categorie junior G. Allemaal begonnen ze op vloer. Er werden mooie oefeningen geturnd en er werd geknokt voor elk punt. In beide categorieën was het niveau heel hoog en het was dan ook best spannend of er nog een medaille mee naar huis mocht worden genomen. Helaas was dit niet het geval al waren Jasmijn en Saffirah er nog heel dichtbij met een mooie 4de plaats.

Alles bij elkaar een hele mooie wedstrijd die weer heel veel extra ervaring heeft opgeleverd. Veel van deze dames hebben zich via deze wedstrijd geplaatst voor de komende Friese Kampioenschappen zowel op de meerkamp als op de toestelkampioenschappen. Deze plaatsingen zullen later bekend worden gemaakt aan de turnsters.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *