DGC springwedstrijden 6-11-2021

Springwedstrijden 6-11-2021

Grandioos!  Dat is in 1 woord de springwedstrijd van vandaag! We schrijven 6 november ’21, de eerste (spring) wedstrijd sinds lange tijd! De turnsters van DGC hadden allemaal erg veel zin in deze wedstrijd welke werd gehouden in Nieuwehorne. In teams van 6-9 kinderen sprongen de meisjes op hun eigen niveau, D, E óf instap oefeningen van zes verschillende sprongen op lange mat, trampoline, kast én pegasus.

Van kleine foutjes van 1 kromme teen bij een radslag tot een mislukte sprong bij de kast, we hebben alles voorbij zien komen. Maar ook geweldige prestaties zoals een handstand die bijna, maar nét niet omviel (en de ploeg een eerste plek opleverde) tot een sprong dat op de training nooit lukt, maar vandaag ineens wél. Het was een momentopname waarbij vele kinderen hun eerste wedstrijervaring hadden en er ‘maar’ 1 ouder kon komen kijken vanwege de capaciteit van de tribune.
Voor veel meisjes leverde dit een podiumplaats en dús een beker op. Er waren maar liefst 19 (!) podiumplekken voor de club uit Drachten. Voor anderen geen fysieke prijs, maar wél een plekje op het FK van volgende week.

Een unicum is het te noemen dat álle 8 teams van DGC door zijn naar de Friese Kampioenschappen van volgende week.

Het bestand met de uitslagen is hier te downloaden.
De link naar de fotopagina van deze geweldige dag vind je hier.

Laat een bericht achter

Reacties

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *